Bank of Brazil, müşterilerin Kripto ETF'ye yönelmesine izin veren ilk devlet destekli banka oldu
Bank of Brazil, müşterilerin Kripto ETF'ye yönelmesine izin veren ilk devlet destekli banka oldu

Bitcoin Core geliştiricisi bu hamleyi yaptı – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni bir blog gönderisine göre, Bitcoin Core baş koruyucusu Wladimir van der Laan, projeyi daha da merkezden uzaklaştırmak adına “daha da fazla” bir “arka plan rolü” almaya karar verdi.

Merkezi darboğaz

Bitcoin Core, Bitcoin ağının temelini oluşturan anahtar yazılımdır. Van der Laan’ın çalışması, doğası gereği önemli olmakla birlikte, projenin kodunun sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlarken, topluluktaki bazıları onu bir çeşit lider olarak görüyor. Van der Laan’ın dediği gibi bu durum bir tür “merkezi darboğaz” haline geldi.

Duyuru, kendisini Perşembe günü tartışmaların ortasında bulmasının ardından geldi. Bazı Bitcoin kullanıcıları, Craig Wright’tan gelen yasal tehditler üzerine teknik incelemeyi bitcoincore.org’dan alma kararından hoşlanmadı. Ancak van der Laan, Core’dan geri çekilme kararının bir süredir düşündüğü bir karar olduğunu savunuyor.

“Kendi görevlerimi devrederek ve katılımımı azaltarak başlayacağım. Bitcoin’e ve hatta Bitcoin Core projesine katkıda bulunmayı bırakmak niyetinde değilim. Ancak kendimi kritik yoldan uzaklaştırmak ve (daha da fazlasını) bir arka plan rolü üstlenmek istiyorum.”

Merkezi olmayan Bitcoin Core geliştirme

Bu hareketin, herhangi bir lideri olmaması gereken dijital bir para birimini merkezsizleştirmeye yardımcı olacağını düşünüyor. Van der Laan, “Bir şey açık: Bu şu anda ciddi bir proje ve merkezsizliği ciddiye almaya başlamalıyız” diyor.

Wladimir van der Laan’ın kararı, projeyi daha fazla merkezsiz hale getirme çabasının bir parçası. Örneğin, 2020, temel protokol üzerinde çalışan geliştiricilere hibeler dağıtan bir Bitcoin şirketleri dalgası gördü.

Örneğin, OKCoin, taahhütler açısından van der Laan’ın arkasındaki en aktif bakımcı olan Marco Falke’yi finanse ediyor. Marco,- projeye başarıyla kod değişikliklerin ekliyor. Popüler borsa Coinbase, topluluktan birçok talep aldıktan sonra artık iki geliştiriciyi de destekliyor. Geçen yıl hibeleri dağıtmak için birkaç başka şirket de onlara katıldı.

Bitcoin Core katılımcısı John Newbery, özellikle farklı geçmişlerden daha fazla katılımcıyı dahil etmek amacıyla, daha fazla geliştiriciye rehberlik etmek ve finansman sağlamak için kar amacı gütmeyen Brink’i başlattı.

Nitekim van der Laan gönderisinde, birkaç kişi yıllar içinde saflara katıldığı için artık en aktif Bitcoin Core geliştiricisi olmadığını belirtiyor.

Ayrıca, projeyi merkezden uzaklaştırmak için başka fikirleri de özetliyor. Örneğin, Bitcoincore.org, kullanıcıların Bitcoin Core kodunun yeni sürümlerini indirebilecekleri başlıca web sitelerinden biridir. Ancak özel mülkiyete aittir ve merkezileştirilmiştir. Onu bir organizasyona taşımayı öneriyor.

Van der Laan, “Bitcoin buradaki bazı gereksinimler açısından diğer [ücretsiz ve açık kaynaklı yazılım] projelerinden oldukça farklı, bu yüzden ilerledikçe bazı araçlar geliştirmemiz gerekecek. Ayrıca burada biraz yardım da kullanabiliriz” diyor.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin