featured

Bitcoin Core Geliştiricisi ”BIP91 Aktive Edildiğinde Altı Onayı Bekleyin”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önemli bir Bitcoin Core Geliştiricisi ve kripto para danışmanı olan Peter Todd, BIP91 kabul edildiğinde kullanıcıları tek bir onayla işlem kabul etmemeleri için uyardı.

1 Ağustos Bitcoin alt yapısıyla ilgili tartışmalar devam ederken BIP91 Protokolünün büyük bir madenci desteğine ulaştığını söyleyebiliriz. SegWit ve Hard fork arasındaki tartışma BIP91’in öne çıkması ile sonuçlanacak gibi görünüyor. BIP91’in kabul edilmesi halinde Hard fork’a (bölünme) gerek kalmamış  ve SegWit benimsenmiş olacak. Bunun bir fırsat olduğunu bilen madencilerin de dört elle BIP91’e sarılmaları gayet doğol.

Bitcoin meraklıları, bitcoin ile ilgilenen şirketler ve yatırımcılar SegWit’in aktifleşmesi ve Bitcoin Blockchain’inin ölçeklenmesi yönünde istekliler. Ancak bu değişimde, BIP91’in devreye girmesi sırasında oldukça dikkatli olmak gerekiyor.

Bitcoin Core geliştiricisi Peter Todd, bu noktada bir uyarı yayınladı;

“BIP 91 aktive edildiğinde (şayet bu olursa), çok büyük ihtimalle birçok yeniden yapılandırmaya gidilecek. Şimdilik tek onaylı işlemlere güvenmeyin, en az altı onayın gelmesini bekleyin.”

Todd bunun yanı sıra, BIP 91’in aktivasyonundan hemen sonra meydana gelebilecek çifte harcamalar başta olmak üzere, olası sorunlar hakkında yatırımcıları uyardı. Çifte harcamaların istisnai ve geçici bir sorun olduğunu belirten Todd, bu gibi sorunların kısa sürede çözüleceğini ve yatırımcıların endişeye kapılmaması gerektiğini belirtti.

BIP 91’in Etkinleşmesi Ne Anlama Geliyor ? 

BIP 91’in etkinleşmesi demek, bir nevi SegWit’in aktifleşmesi demek. Esasen BIP 91, uzun süredir aynı noktada buluşamayan Bitcoin Core ekibi ve madenciler arasında bir anlaşma kozu olarak görülebilir.

Teknik olarak ise, SegWit’le birlikte blok boyu %75’e kadar düşecek. Ayrıca yeni güvenlik önlemleri alınacak ve bitcoin ekosistemi Lightning gibi iki katmanlı çözüm opsiyonlarına sahip olacak.

SegWit, BIP91 gibi oldukça önemli konuları takip ediyor ve sizlerle paylaşıyor olacağız. Bu süreçte sizlerin de Todd gibi diğer uzmanların yayınladığı bildirileri dikkatle takip etmenizi öneriyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu konuda da Kripto Para Haber olarak sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kaybak: Cointelegrapf


http://www.kriptoparahaber.com/01-agustos-icin-madenciler-oylamalara-basladi/


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-kullanicilarina-uyari/


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-adina-1-agustos-2017-oncesi-bilinmesi-gerekenler/

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin