Madencilik verileri Bitcoin'in çok yakında sıçrayabileceğini gösteriyor! İşte tüm beklentiler
Madencilik verileri Bitcoin'in çok yakında sıçrayabileceğini gösteriyor! İşte tüm beklentiler

Madencilik verileri Bitcoin’in çok yakında sıçrayabileceğini gösteriyor! İşte tüm beklentiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu hafta, olumsuz fiyat hareketleriyle zaten stres altında olan Bitcoin meraklıları için tam bir kâbusa dönüştü. Cumartesi günü, Bitcoin 19.000 dolar seviyesine düştükten sonra potansiyel olarak yeni bir dip için kapıları açmış gibi görünüyor. Yeni Bitcoin madencilik verileri de aynı düşünceyi destekliyor.

Bu yeni fiyat seviyesi çeşitli şekillerde normların kırılması anlamına geliyor. Şu anki 19.393 $ civarındaki fiyat, 2020’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 19.700 $ seviyesinin altında. Ayrıca 200 haftalık hareketli ortalama da bu fiyat hareketiyle ihlal edildi.

Bitcoin fiyatı madencilik maliyet seviyesinin altında

Son veriler, BTC’nin mevcut fiyatının madencilik harcamalarına daha yakın olduğunu, yani küçük ölçekli madencilerin madenciliğe devam etmesinin daha zor olduğunu gösteriyor. Bu da mevcut senaryoda Bitcoin’in gerçek değerine daha fazla ışık tutuyor. Bir Bitcoin trader’ı olan Doctor Profit, durumu ortalama madenciler için “sürdürülemez” olarak nitelendirdi.

“Bitcoin şu anda üretim maliyeti seviyesinin altında işlem görüyor, ortalama madenciler için sürdürülebilir değil. Kazandıklarından daha fazlasını ödüyorlar.”

Ancak daha da önemlisi, bunun Bitcoin’de dibi bulmanın açık bir işareti olabileceği söyleniyor. Bitcoin fiyatında tam olarak ne zaman bir geri dönüş olabileceği net olmasa da, tarihsel veriler bunu gösteriyor.

Bitcoin fiyatı düşerse daha az sayıda madenci madenciliğe devam edeceğinden bu durum madencilik faaliyetlerini etkileyebilir. Aynı şekilde, fiyat artarsa daha fazla Bitcoin madencisi katılacak ve bu da madencilikten daha fazla getiri anlamına gelecek.

Bitcoin’de dip görüldü mü?

Trader, Bitcoin’in üretim fiyatının altına her indiğinde, aynı zamanda her döngü için dibi işaretlediğini açıkladı. Bu davranışın görüldüğü önceki örnekler 2017’nin Ocak ve Kasım aylarında ve en son pandemi durumunun neden olduğu çöküşteydi.

Ayrıc, analiz sitesi Glassnode’dan alınan son veriler, Bitcoin madencileri tarafından elde edilen gelirin düşmeye devam ettiğini ortaya koydu. Madencilik harcamaları artarken ve genel makro senaryo kötü bir durumdayken, madenciler artık daha az teşvik ediliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin