Zincir üstü veriler ve analistler, Bitcoin fiyatında öngörüler paylaşıldı

Bitcoin CME vadeli işlemlerde, FTX sonrası ilk kazanım geldi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kasım ayından bu yana yaşanan krizin etkileri artık yavaş yavaş yitiriyor. Bitcoin o dönemde büyük bir yara alırken, altcoin’lerin dağılması dikkat çekmişti. Kasım-Aralık-Ocak dönemi baz alındığında Bitcoin fiyatı yine de daha iyi kalabildi. Ancak istenilen işlemler ve hacim gerçekleşmemişti.

Piyasadaki stresin ardından artık bazı veriler iyi şekilde karşılanıyor. Bitcoin CME vadeli işlemler, ilk defa FTX sonrasında düzeldi. Krizin üzerinden 60 günü çoktan devirdi.

2 aylık zamanın ardından Bitcoin CME vadeli işlemler ilk kazanımını gösterdi. Vadeli işlemler prime dönüşürken, “vade yapısı” geriye dönük olarak kalmaya devam etti. Sonuç olarak kurumlar arasında ihtiyatı işaret etti.

Bitcoin CME vadeli işlemler yeniden canlandı

Yaygın olarak kurumsal faaliyet için bir vekil olarak kabul edilen Chicago Mercantile Exchange’de (CME) listelenen üç aylık Bitcoin CME vadeli işlemleri, yeniden öne çıktı. 3 aydır suskun kabul edilen işlemler ocak ayında gün yüzü gördü. FTX’in iflas etmesinden bu yana ilk kez kripto para biriminin devam eden spot piyasa fiyatı üzerinde prim yaptı.

Yenilenen prim, kurumsal faaliyetin artık kısa tarafta yoğunlaşmadığını gösteriyor. Kurumsal bakışın değişmesi piyasaya olumlu gelişme olarak yorumlanabilir.

Bitcoin CME vadeli işlemleri, önde gelen kripto para biriminde FTX’in neden olduğu daha derin bir düşüşe karşı önlem almak için kasım ayı ortasında rekor bir indirime gitti.

Bununla birlikte Bitcoin, son iki ayda beklenenden daha dirençli oldu ve dezavantajı yaklaşık 16.000 $ ile sınırlandırıldı. Üç aylık CME vadeli işlemleri yıllık %0,2’lik bir primle işlem görürken, Binance muadilleri %2,4’lük bir prim aldı.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin