featured

Bitcoin, Çinden Gelen Belirsiz Haberlere Rağmen 4.200$ Bandını Koruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Şu anda kripto para pazarında her şey harika gözükmüyor. Dünkü “sahte haberler”, tüm borsaları yasaklamaya çalışan Çin düzenleyicileriyle ilgili olarak, kripto para piyasasını takip eden kitle için korku oluşturdu. Bu, ilk 20’deki hemen hemen tüm para birimleri üzerinde olumsuz bir etkiye yol açtı. Örneğin Bitcoin fiyatı sözde haberlerde yaklaşık% 8 oranında düştü.

BITCOIN FIYATI ÇİN’DE DÜŞÜYOR

Dün Çinden gelen haberler üzerine Bitcoin fiyatının olumsuz tepki verdiğini görmek aslında pek de şaşırtıcı değil . Düzenlemenin tam olarak ne anlama geldiği konusunda bazı belirsizlikler var. Bazı haberler, tüm borsaların faaliyete geçmesinin yasaklanacağını iddia ederken, diğer kaynaklar bunun Çin’in ilk para teklifleri (ICO) yasağı konusundaki daha önceki haberlere dayanan bir yanlış anlama olduğuna işaret ediyor. Her şeyin farkında olmak şu an zor, ancak şimdilik Çin’in büyük borsaları hala normal bir şekilde çalışıyor.




Ne yazık ki, bu haberler kripto para piyasasında hasarlara yol açmış görünüyor. Bitcoin fiyatı son 24 saat içinde% 8’lik bir düşüşle sonuçlanan çok sert bir düşüş yaşadı. Tarihte gördüğümüz en büyük düşüş olmamasına rağmen, Çin düzenleyicileri tarafından fiyatın aşağıya gönderilmesi için sadece bir tane (muhtemelen sahte) habercilik gerekiyor. Bu, birçok kişinin Çin hükümetinin neyi başarmayı amaçladığına dair düşüncelere girmesine yol açıyor.

Bitcoin fiyatının% 8 oranında düşmesi ile birlikte, piyasa değeri büyük bir darbe aldı. Daha spesifik olarak, Bitcoin pazar payı şu an için 70 milyar dolar civarında, ancak kısa süre önce 76 milyar doları görmüştü. Bu kayıp değerin er ya da geç kurtarılacağından emin olabilirsiniz.  Çinlilerin pazarı, pek çok farklı şekilde yorumlanabilecek haberlerle etkilemeye çalışmasına ilk defa tanık olmuyoruz.

Bitcoin’in Çindeki işlem hacmi oldukça büyük. Çıkan haberlerin Bitcoin fiyatını etkilemesi de gayet doğal ancak tüm bu gelişmelere rağmen Bitcoin fiyatı halen $ bandını koruyabiliyor.

Bu işlem hacminin büyük kısmı tamamen Bitfinex borsasından kaynaklanmaktadır. OKCoin, BTCC ve Huobi bir sonraki adımda ve bu platformların tümü Bitcoin’i 3.900 ABD Doları ve daha düşük fiyatlarla satıyor. Dünyanın bu bölümünde olumsuz bir pazar baskısının olduğu açıkça görülürken, diğer borsaların tümü 4,270$ ile 4.385$ arasında işlem görüyor. Asya borsaları kesinlikle küresel piyasa ortalamasını oldukça aşağıya çekiyor. Japon ve Kore menkul kıymetleri şu anda bu kadar düşük fiyatları göstermiyor ki bu da dikkat etmeniz gereken ilginç bir trend olabilir.

Her şey düşünüldüğünde, Çinden gelen haberlerin her defasında etkisini daha da azalttığı görülüyor. Geçtiğimiz birkaç yılda, kripto para sektörü konusunda düzenleyicilere yaklaşık bir düzine uyarıda bulunduk. Her gerçekleştiğinde, fiyat yukarı hareket etmeden önce birkaç gün düşer. Bu kez, aşağı doğru ivme, insanların beklediğinden çok daha az yaygındır. Sonuçta Çinden gelen haberlerde şayet gerçek bir yasaklama olsaydı, çoktan bu tüm sektöre negatif yansımış olurdu.

themerkle

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin