Bitcoin Cash SV double spending saldırısına açık
Bitcoin Cash SV double spending saldırısına açık

Bitcoin Cash SV hakkında çarpıcı iddia: BSV tokenleri kopyalandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Orijinal Bitcoin olarak lanse edilen Craig Wright’ın Bitcoin Cash SV’si hard fork sonrası istediği seviyeye ulaşamadı ve asıl mesele kripto para biriminin iddia edilen kadar güvenli olmadığı söyleniyor.

Bitcoin Cash SV double spending saldırısına açık

Bir araştırmacı, yatırımcıları Bitcoin Cash SV’nin double spending (çift harcama) problemi olduğuna dair uyarmak için Vimeo platformunda bir yayın paylaştı. 8 Aralık’ta yayınlanan video, ağdaki “0-conf işlemi” ile herhangi birinin Bitcoin SV tokenlerini iki kez kullanabileceğini gösteriyor.

Ağustos 2017’de, Bitcoin (BTC) hard forkundan geliştirilen Bitcoin Cash, hızlı işlemlerin yapılabilmesi için 0-conf veya (Zero-Conf) kullanıyor. Böylece, işlemler hemen hemen her zaman sonraki blokta doğrulanabilir. Video gösteriminde çok aşamalı bir testte, “Reizu” isimli kullanıcı “0-conf işleminde” BSV tokenlerini kopyalamayı başardı. Canlı olarak Vimeo’da yayınladı ve yaklaşık 11 dakika sürdü.

Videoda, Reizu saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğini gösterdi, böylece Craig Wright’ın Bitcoin SV’sinin eski Bitcoin (BCH)’den daha güvenli olduğu yönündeki iddiaları boşa çıkardı. Çift harcama probleminin yanı sıra Reizu, BSV ağının “çok merkezi” olduğunu söylüyor.

bitcoin

“Bitcoin SV ağında çok fazla harcama yaptım.”

8 Aralık’ta yayınlanan Honest Cash blogunda bir yazılımcı şöyle bir itirafta bulundu:

Bu yöntemle Bitcoin SV ağında çok fazla harcama yaptım. Birkaç adet mayınlı bloktan sonra, mayınların çıkarılmış olan işlemlerinin hemen hemen her zaman aynı node’lere gönderildiğini keşfettim.

Çift harcama nedir?

Satoshi’nin 2009’da Bitcoin’i çıkarmasından önce bile, defalarca dijital para çıkarılmaya çalışıldığını duyduğunuza şaşırabilirsiniz. Ancak, kripto para iki kez kopyalanıp çoğaltılabildiğinden tüm bu girişimler başarısız oldu. Satoshi’nin orijinal Bitcoin’i “çift harcama problemini” çözdüğü için on yıldan fazla bir süredir hayatta kalmayı başardı.

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin