Bitcoin Cash nedir? BCH ile nasıl yatırım yapılır?
Bitcoin Cash nedir? BCH ile nasıl yatırım yapılır?

Bitcoin Cash nedir? 2021’de BCH ile nasıl yatırım yapılır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yazımızda Bitcoin cash nedir sorusunun cevabını vereceğiz. Bir gecede, binlerce Bitcoin sahibi, basit bir değişiklik nedeniyle servetlerinin önemli ölçüde arttığını gördü. Coinbase, insanların cüzdanlarında Bitcoin Cash bakiyelerini göstermeye başladı.

Bu insanlar her zaman Bitcoin Cash koinine sahip olsalar da çoğu “teknik bilgisi olmayan” sahiplerin hiçbir fikri yoktu ve yeni buldukları servet konusunda ne yapacaklarını bilemediler.

Peki ne oldu?

Bitcoin Cash’in 1. gününde gerçekten yaygın olarak kabul edilen bazı eleştiriler söz konusu olsa da, bu kripto para birimine girmek için hala bir fırsat var. BCH yatırımcıların orijinal Bitcoin ile gördüğü koin ile ve hatta diğer kripto paralarla rekabet edebilir. Ethereum ve Litecoin’in rekabet ettiği gibi.

Bitcoin Cash’e başlamadan önce dijital bir cüzdana ihtiyacınız var. Aşağıda biraz daha tartışacağımız Coinbase’i öneriyoruz. Bitcoin Cash almayı düşünüyorsanız, riskleri tam olarak anladığınızdan emin olun.

Bitcoin Cash nedir?

BCH, orijinal Bitcoin blockchain’inin hard forkudur (bu bölünme 1 Ağustos 2017’de gerçekleşti.)

Kripto para birimi yatırımında yeniyseniz, hard fork esasen orijinal blok zincirinden bir ayrımdır. Bunu Katolik Kilisesi gibi düşünün – zamanda geriye giderseniz, yol boyunca birden fazla “hard fork” söz konusuydu. En büyüğünden bazıları Katoliklikten ayrılan Protestanlığı içerir. Bu duruma gerçekten de çok benziyor.

Bitcoin cash

Hem Bitcoin hem de Bitcoin Cash aynı algoritmayı (ör. İncil) kullanıyor. Ancak farklı yorumlama yolları yer almaktadır. Ayrıldıklarında, Bitcoin Cash kendi protokolünü kullanırken, Bitcoin protokolünü kullanıyor.

Bitcoin Cash hangi açıdan farklıdır?

Teknik açıdan, Bitcoin Cash, Bitcoin’den daha büyük blok boyutları istedi. Blok boyutunu 8MB’ye çıkardılar. Ancak, diğer her şey hemen hemen aynıdır.

Bitcoin ve Bitcoin Cash’in son ortak bloğu Blok 478558’di. Bu bölünmede, Bitcoin sahipleri (blok zincirinde) aynı değerde Bitcoin Cash aldı.

Ancak, Coinbase’in Bitcoin Cash’i halka açık bir şekilde cüzdanına koyduğu güne kadar Bitcoin Cash, teknoloji meraklısı olmayan yatırımcılar için kolayca erişilebilir değildi. BCH, Bitcoin’den çok daha ucuzdur. Şu anda, yaklaşık %75 daha ucuz, ancak son zamanlarda fiyat fırladı.

Bitcoin Cash’e nasıl yatırım yapılır?

Bitcoin Cash’e yatırım yapmak istiyorsanız, Bitcoin Cash’in bir kripto para birimi olduğunu unutmamak önemlidir. Bu koinin, bir hisse senedi veya tahvil gibi çalışmadığı anlamına gelir. BCH hisselerini satın almak yerine, para biriminizi Bitcoin Cash para birimiyle değiştirirsiniz.

Bir Bitcoin Cash bugün yaklaşık 495 $ dolara eşittir. Amaç, Bitcoin Cash’in değerinin artmasıdır, bu durumda, koinlerinizi (takası yapmak isteyen birimden) dolara geri çevirebilirsiniz.

Peki bunu nerede yapabilirsiniz? Ne yazık ki, hisse senedi komisyoncunuzda Bitcoin Cash’e yatırım yapamazsınız. Bunun yerine dijital bir cüzdana ihtiyacınız var. Türkiye Vatandaşları için bulduğumuz en iyi dijital cüzdan Coinbase’dir. Coinbase, uygulamalarında Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin satın almanıza ve satmanıza olanak tanır.

Ayrıca Türkiye’de yer alan Paribu, BtcTurk ve Thodex gibi borsalarda BCH alma ve satma imkanına sahipsiniz.

Coinbase aynı zamanda dijital bir cüzdan olduğundan, cüzdanınızı BCH satın almak, satmak, göndermek ve almak için de kullanabilirsiniz (örneğin, çevrimiçi olarak mal veya hizmetler için Bitcoin Cash kullanarak ödeme yapabilirsiniz).

Bitcoin Cash’e yatırım yapmak için başka bir seçenek, kripto para birimi yatırımına da izin veren tam hizmet komisyonculuğu olan eToro’dur.

Son düşünceler

BCH, tüketicilere sunulan en yeni kripto para birimi seçeneklerinden biridir. Yeni olsa da, en eskilerden biri olan Bitcoin’e dayanıyor. Bu koin, zaman içinde popüler hale geldi çünkü aniden erişimi kolaylaştırıldı – bu yüzden bunu aklınızda bulundurmanız önemli.

Bitcoin Cash’e yatırım yapmayı düşünüyorsanız, inanılmaz yüksek derecede risk bulunduğunu unutmayın.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin