Bitcoin Cash düğümlerinin yüzde 13'ü hala çalışmıyor
Bitcoin Cash düğümlerinin yüzde 13'ü hala çalışmıyor

Bitcoin Cash düğümlerinin yüzde 13’ü hala çalışmıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Beklenen hard forkdan iki hafta sonra, Bitcoin Cash düğümlerinin %13’ünün hala bloğun geri kalanıyla uyumsuz olan eski yazılım üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Bitcoin Cash düğümlerinin yüzde 13’ü hala çalışmıyor

Şimdiye kadar Bitcoin Cash, 15 Mayıs’ta gerçekleşen en son forku için destekçileri elde etmeyi başaramadı. İstatistikler, bazı kripto para kullanıcıları için Bitcoin Cash’in yeni tartışmalara yol açtığını ve eleştirmenlerin de, geçen hafta ağ maliyetine göre daha düşük işlem ücretlerine sahip olduklarında, Bitcoin (BTC)’in altkoinden nasıl daha iyi performans gösterdiğini belirtti.

Ağustos 2017’de ilk teklif edildiğinde, Bitcoin Cash savunucuları, en önemli özelliklerinden birinin Bitcoin’den daha ucuz işlem ücretleri sunmak olduğunu belirtti. Ancak, diğerleri ağın %87’sinin bütün düğümleri bir araya getirdiğini, çoğunluk consensusunu takip etmeyen bazı düğümlerin aslında hareketsiz olduğunu iddia ediyor.

“Herkes patlayabilir.”

Bitcoin Cash’in bloğundaki consensus eksikliğiyle ilgili benzer bir rapor, ne kadar az yayın aldığına odaklandı. Bitcoin çekirdek geliştiricisi Kalle Alm, düğümlerin %16-17’sinin yeni zincirin yazılımını 16 Mayıs’ta yayınlamadığını gözlemledi. Kalle Alm, bu sayede düğümlerinde şu anda yüzde 100 kapasite ile çalışan Bitcoin ağında böyle bir şey yaşanırsa “herkesin patlayacağını” söyledi. Kalle Alm açıklamalarına şunları ekledi:

Bitcoin Cash’in, herkesin her yerdeki boklarını nasıl yitirdiğini görerek Bitcoin olmadığını söyleyebilirsiniz. BTC düğümlerinin %20’sinin uzlaşma sağlamadığını düşünür müydünüz? Herkes patlayabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindoo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin