Bitcoin Cash (BCH) halving'e son 3 gün! Neler değişecek?
Bitcoin Cash (BCH) halving'e son 3 gün! Neler değişecek?

Bitcoin Cash (BCH) halving’e son 3 gün! Neler değişecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzunca bir süredir kripto para endüstrisinin en çok beklediği gelişme, kuşkusuz Bitcoin halving. BTC madencilik ödülünü yarı yarıya azaltacak bu olayın ardından kripto para biriminin nasıl bir fiyatlandırmaya sahip olacağı büyük merak konusu. Ancak bu yıl gerçekleşecek başka bir halving daha var: Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash halving’in 8 Nisan tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor ancak bu olay BTC halving ile aynı ilgiyi görmedi. Analistlere göre koronavirüs salgınından kaynaklanan pazar düşüşü de bu olaydan önce BCH fiyatındaki potansiyel artışı önledi.

BCH de aynı BTC gibi dört yılda bir halving yaşıyor

Şimdiye kadar, mevcut 21 milyon BCH’nin yaklaşık %87,4’ü dolaşımda ve bu haberin yazıldığı sırada 18.366.500 BCH var. Her dört yılda bir, BCH ağı ödüllendirmeyi yarıya indiriyor.

Tipik olarak, günde yaklaşık 1.800 BCH çıkarılıyor. Bu da zincire yüzde 3,6’lık bir enflasyon oranı veriyor. BCH ağında bir blok bulan Bitcoin Cash madencileri bugün yaklaşık 12,5 BCH alıyor ancak halving’den sonra, BTC madencilerinin mayıs ayında alacağı gibi sadece 6,25 token alacaklar.

Bitcoin Cash halving, Bitcoin halving’den tamamen ayrı bir olay olsa da benzerlikler de söz konusu.

Bitcoin Cash halving sonrasında neler değişecek?

Bitcoin Cash halving, enflasyon oranını yılda yüzde 1,8 olarak değiştirecek ve bu da geleneksel ekonomideki enflasyon oranıyla sert bir kontrast anlamına geliyor.

ABD’deki Federal Rezerv gibi merkez bankaları enflasyon oranını yüzde 2’de tuttuğunu iddia ediyor. Ancak raporlar, gerçek oranın para basımının doruğa ulaşmasıyla %10 olabileceğini belirtiyor. Dünyadaki merkez bankaları fiat para birimleri üzerinden trilyonlar bamaya başladığında enflasyon oranının ne kadar kötü olacağını kimse bilmiyor.

Madencilerin BCH blok zincirinde madencilik için yaklaşık 8.500 tokeni kaldı ve halving’e yaklaşık 680 blok var. BCH zorluğu 486.638.039.618 civarında. İlginç olan, BTC ve BCH arasındaki madencilik kârlılığının son zamanlarda daha az oynak olması. Şu anda BTC blok zincirinde madencilik yapmak yaklaşık yüzde 1,6 daha kârlı.

“Bitcoin halving öncesinde prova niteliği taşıyor.”

BCH taraftarları yaklaşan halving konusunda heyecanlı. Bazı uzmanlar bu olayın BTC halving öncesinde iyi bir prova olabileceği görüşünde. Poolin yöneticisi Alejandro De La Torre de bu fikri taşıyor:

Bitcoin Cash halving için çok az süre kaldı. Bu, izlenmesi gereken bir olay ve Bitcoin halving ile neler göreceğimizin bir göstergesi olabilir.

Koronavirüs salgını sebebiyle 8 Nisan’da muhtemelen herhangi bir Bitcoin Cash halving partisi olmayacak. Çoğu insan, BCH ödül indirimini evden izleyecek ve halving’den sonra fiyatı ve hash rate’i izleyecekler.

Bugün itibarıyla Bitcoin Cash zincirini inceleyen saniyede yaklaşık 3,63 exahash (EH/s) var ve BCH zincirinde 10 farklı maden havuzu bulunuyor: Antpool, Viabtc, Bitcoin.com, Btc.top, P2pool, Huobi, Poolin, Mining-Dutch, Btc.com ve Prohashing.

Antpool, toplam hash rate’in %32’si ile 3 Nisan’da en fazla hash gücünü yakalarken, hash rate’in %6,5’i gizli madenciler tarafından sağlanıyor.

Altın ve Bitcoin bu krizden nasıl çıkacak? Uzmanlar yorumladı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin