Reuters:
Reuters: "Bitcoin çalınırsa onu geri alamayabilirsin."

Reuters: “Bitcoin çalınırsa onu geri alamayabilirsin.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Reuters’a göre Bitcoin çalınırsa, yatırımcıların onu tekrar görmesi çok olası değil.

Bitcoin çalınırsa, geri alma şansı yüzde 20

Siber güvenlik firması CipherTrace CEO’su David Jevans’a göre, kripto paranın sınırların ötesine geçebilmesinin kolay olması nedeniyle çalıntı paraların geri kazanılma şansı %20 civarında.

Dave Appleton, 3 bin dolar değerinde Ether’i kaybettikten sonra “Mesele şu ki suçu bildiren kimse yok. Hangi ülke ya da yargı yetkisinin bu işi çözeceğinden emin değilim.” açıklamasında bulunmuştu.

Jevans şöyle söyledi:

Şu anda beş ülkede kolluk kuvvetlerine başvurmanız için yeterince zamanınız ve bir davanın açılmasına yetecek kanıtınız var.

Güvenlik uzmanlarına göre, çoğu durumda kolluk kuvvetlerinin böyle bir çabayı haklı gösterebilmesi için milyonlarca kişinin söz konusu olması gerekiyor.

Sorunları daha da kötüleştirmek için, çeşitli istatistikler, kripto ile ilgili suçun pazarın büyümesiyle birlikte yükseldiğini gösteriyor. Bu durum araştırmacıları yüksek profilli vakalara öncelik vermeye zorluyor.

Finansal araştırma şirketi Autonomous NEXT ve Crypto Aware, 2012 ile 2018’in ilk yarısı arasında yaklaşık 1,7 milyar dolarlık kripto paranın çalındığını tahmin ediyor. Ek olarak, suçların yaklaşık %85’i bildirilmiyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin