featured

Bitcoin çakılınca yatırımcıları korku sardı! Glassnode raporu ne diyor, hâlâ umut var mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, büyük bir ayı saldırısı ile 2021’deki en düşük seviyesinin de altına düşmesinden sonra, yana doğru hareket ediyor. Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan BTC, kısa vadeli düşük volatilite sergiliyor gibi görünüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada BTC, son 24 saatte %1,5 oranında değer kazandı ve 30,400 dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin

Bitcoin fiyatındaki çöküş, ABD Federal Rezerv (FED) politikasındaki bir değişiklikle de tetiklendi. FED, piyasalarda yıllarca süren düşük faiz oranları ve yüksek likiditenin ardından para politikalarını sıkılaştırmaya başladı.

Zincir üstü araştırma firması Glassnode’un yakın tarihli bir raporuna göre, Bitcoin 2021’de ayı piyasasına girdi. O zaman, FED’den daha yüksek faiz oranları beklentileri ile bir artış gördü.

Firma, Mayıs ve Temmuz 2021 satışlarının mevcut ayı piyasasının “doğumu” olduğuna inanıyor. Bu, Bitcoin ve Ethereum için Bileşik Yıllık Büyüme Oranında (CAGR) yaşanan düşüşle aynı zamana denk geliyor.

Bu metrik, getirileri ölçmek için kullanılıyor. BTC’nin alınıp satılabilir bir varlık haline gelmesinden bu yana her yıl düşüş gösteriyor. Araştırma firması BTC’nin getirilerindeki son düşüşün, kripto para biriminin 50,000 dolar ila 42,000 dolar seviyelerinde yaşadığı düşüşten daha kötü olduğunu söylediler.

Grafiklerde de görüldüğü gibi Glassnode, CAGR’de düşüş yaşadığını ve getirilerin BTC ayı piyasalarının başlangıç ​​ve bitişleriyle çakıştığını iddia ediyor. Getiriler açısından, Mayıs-Temmuz 2021 tarihleri ile benzer şekilde davrandı.

Eğer tarih tekerrür edecekse, Bitcoin kısa vadede biraz rahatlama görmeli. Bu potansiyel sıçrama, aşağı yönlü trendin kesin dibini göstermeyebilir.

Yatırımcılar umutsuz, düşüş bekliyorlar

Yatırımcılar düşüş senaryosunun gerçekleşmesini bekliyorlar. Glassnode, önümüzdeki iki ila üç ay boyunca Bitcoin için satış hareketlerinin sayısında bir artış olduğunu kaydetti.

Bu satım emirlerinin yoğunlaştığı seviyeler sırasıyla 25,000 dolar, 20,000 dolar ve 15,000 dolar seviyelerinde bulunuyor.  Glassnode bu konuda şu sözleri söyledi:

Bu, piyasanın en azından yılın ortasına kadar, riskten korunma ve/veya aşağı yönlü fiyat hareketi üzerine spekülasyon yapma konusunda güçlü bir tercihi olduğunu gösteriyor.

Uzun vadede ise yükseliş hâlâ seçenekler arasında.

NEWSBTC

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin