Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F
Bitcoin, bu modele göre 100.000 dolar ulaşan yola tam olarak girdi, S2F

Bitcoin büyüme potansiyeline işaret eden beş önemli faktör

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para yatırım şirketi Blocktown Capital’in yönetici ortağı James Todaro’ya göre, önümüzdeki yıllarda Bitcoin ’in uzun vadeli büyümesini artırabilecek beş faktör bulunuyor.

Uzun dönemli bir boğa piyasasına neden olabilecek bu 5 faktörü ise şu şekilde sıralıyor;

  1. Bitcoin’in balon iddialarını çürüterek son on yılda sürekli büyüme göstermesi.
  2. Her yıl Bitcoin’in dolar maliyeti ortalaması alındığında pozitif getiri sağlaması.
  3. Bitcoin’in son on yıldaki çoğu teknoloji hissesinden daha iyi performans göstermesi.
  4. Bitcoin piyasa değerinin diğer güvenli liman varlıkları ve para birimleriyle karşılaştırıldığında hala düşük olması.
  5. Hem kurumsal hem de bireysel yatırımcıların Bitcoin’e kolayca erişebilmesi.

James Todaro at Blocktown Capital says bitcoin has a large room to grow over the long term

Todaro’nun ortaya koyduğu olguların beşi de, son on yıl boyunca BTC, para birimi ve merkezsiz bir protokol olarak direncini gösterirken, günlük işlem sayısı ve dolar bazında hesaplanan günlük işlem değeri bakımından sürekli artış görüyor.

2009’dan bu yana katlanarak artan Bitcoin büyümesine rağmen, Todaro, kripto para biriminin rezerv para birimleri ile karşılaştırıldığında hala nispeten küçük kaldığını ve varlığın orta ve uzun vadede büyümek ve gelişmek için geniş bir alana sahip olduğunu belirtti.

Küresel bir para birimi ölçeğinde bitcoin hala küçük, sadece Kolombiya Pezosu ve Yeni Zelanda doları piyasa ölçeği üzerinde ve hala altın piyasası sermayesinin çok uzağında. Bitcoin’in küresel bir değer deposuna dönüşmesi için muazzam bir alan var.

Bitcoin, büyümeyi desteklemek ve momentumunu sürdürmek için gerekenler

Yıllar geçtikçe, BTC fiyatı 4.000 dolardan 10.000 dolara yükseldi ve 14.000 dolarlık yıllık zirvesiyle değerinin 3 katından fazlasına ulaştı.

Kripto para, kuruluşundan bu yana üssel bir büyüme oranı görse de ve Todaro’nun söylediği gibi yeterli adaptasyonu görmemiş olsa da, Bitcoin ancak varlığını destekleyen altyapının orantılı olarak artması durumunda mevcut büyüme hızını sürdürebilecektir.

Tarihsel olarak BTC, açık kaynak kodlu kripto para geliştiricisi topluluğundaki ve sektördeki yüksek düzeydeki etkinlik nedeniyle, genişletilmiş düzeltmelerden güçlü şekilde geri döndü.

İlk fiziksel teslimli Bitcoin vadeli işlem borsası Bakkt, Eylül ayı sonuna kadar açılacak, CME Group 2020’nin başlarında BTC’de opsiyon piyasası sunmayı planlıyor ve ErisX gibi diğer ticaret merkezleri de ABD yetkilileri onayı ile piyasada kendini göstermiş durumda.

Hem kurumsal yatırımcıları hem de bireysel yatırımcıları destekleyen alım satım düzenlemesi yapılan ticaret sayısındaki artışın, uzun vadede Bitcoin ve kripto paraların varlık sınıfı olarak başarılı olma ihtimalini artıyor.

Todaro, yüzde 10,000’in üzerindeki getirilerin ancak resmen tanınmış yatırımcılara ve risk sermayesi yatırımcılarına sıkı bir şekilde düzenlenmiş bir ortam sunulmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Yatırımcı, BTC’nin küresel pazardaki her türlü yatırımcı için aynı fırsatı sunduğuna da vurgu yaptı.

BTC fiyat eğilimi kısa vadeli görünümü, çoğu yatırımcının BTC için kritik bir psikolojik seviye olarak tanımladığı 10.000 dolarlık destek seviyesinin geçen ay birkaç kez test edilmesinden dolayı giderek daha kasvetli hale geldi.

Ancak, ufuktaki blok ödülün yarılanması ve Bakkt’ın piyasada boy göstermesi gibi yüksek profilli gelişmelerle BTC için orta ila uzun vadede büyüme momentumunun artması bekleniyor.

cryptoslate

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin