8 Kasım Bitcoin fiyat analizi: 70K yolu açıldı mı?
8 Kasım Bitcoin fiyat analizi: 70K yolu açıldı mı?

Bitcoin bu modeli takip ediyor mu? 200.000 dolar kapıda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin bir emtia mı? CFTC dahil çoğu düzenleyici kuruma göre öyle. Peki Bitcoin bir değer deposu (SoV) mudur? Mevcut fikir birliği bu gibi görünüyor. Yatırımcıların çoğu buna öyle davranıyor ve ona “Altın 2.0” diyor.

Pekala, eğer durum buysa, Bitcoin stok akış modelini takip etmelidir. En azından bir dereceye kadar. Model, stok-akış oranını elde etmek için yeni üretim “akışına” karşı şu anda mevcut olan toplam “stok” miktarını (bu durumda Bitcoin) ölçer. Bu oran kıtlığı ölçüyor.

Modelin yaratıcısı, ünlü analist PlanB’ye göre, “Hem S2FX modeline hem de zincir üstü sinyallere göre bu boğa piyasasının tepesine yakın değiliz.” Stok akış modeli, yakın gelecekte Bitcoin’in en az 100.000 $ ‘a ulaşacağını öngörüyor. Ve model hala sağlam.

bitcoin stock to flow creator btc

Sağlıklı konsolidasyon

Bazı insanlar, son birkaç aydır göreli istikrar ve bunun fiyat tahminlerine ne yapacağı konusunda endişeli. Diğerleri, Bitcoin’in bir ay boyunca 50.000 $’ın üzerinde olduğunu ve bunun içerdiği her şeyi kutluyor.

Piyasa sağlıklı bir konsolidasyon döneminden mi geçiyor yoksa ufukta bir düşüş eğilimi mi beliriyor? Soru bu. Bizim Tony Spilotro’muza göre, Bitcoin Mart 2020’de başlayan yükseliş trendini kaybedebileceğinden, bu gecenin günlük mum kapanışı çok önemli. Ancak böyle bir çizgiyi kaybetmek, daha önce işlem gören fiyatlara ilk uzatılmış geri dönüşe yol açabilir. Bitcoin boğa koşusu devam etmeden önce daha güçlü bir sıçrama gerekiyor.

TradingView chart, BTCUSD for April 8, 2021

PlanB modellerine dönersek, tweet’inde “s2fX” dediğine dikkat edin. Analist iki model sunuyor. “S2f” modeli bir zaman serisidir ve yalnızca Bitcoin’in stok akışını dikkate alır. “S2fX” modeli daha yenidir, bir zaman serisi değildir ve BTC, altın, gümüş, elmas ve emlak verilerini dikkate alır. İlki, bu döngünün sonunda 100.000 $ tahmin ediyor, ikincisi 288.000 $’a çıkıyor.

Şimdi, veriler onunla korelasyon gösteriyor gibi görünse de, stok akış modeli kanıtlanmadı, çok daha az evrensel olarak kabul edildi. Ekonomist Alex Kruger, geçen yıl Forbes’a, “Modelin tamamı fiyat ve kıtlık arasında eşbütünleşme olduğu yönündeki yanlış varsayıma dayanıyor.” demişti.

Fon yöneticisi Nico Cordeiro da şirketin blogunda şunları söyledi:

“Teorik bir bakış açısından, model, bir parasal malın (örneğin altın ve gümüş) USD piyasa değerinin doğrudan yeni arz oranlarına göre belirleniyor. Bu fikri destekleyecek hiçbir kanıt veya araştırma sağlanmadı. ”

Cordeiro ayrıca, altının fiyatının 100 yıldan uzun süredir stok akış modeline tabi olmadığını iddia ediyor. Bir kontrpuan olarak, PlanB’nin modelle ilgili orijinal gönderisinde analist, “Tamamen farklı piyasalar olan altın ve gümüş, SF için Bitcoin model değerleriyle uyumludur.” diyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin