Bitcoin bu ay neden yükseliyor? İşte tüm ayrıntılar
Bitcoin bu ay neden yükseliyor? İşte tüm ayrıntılar

Bitcoin bu ay neden yükseliyor? İşte tüm ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, piyasa duyarlılığı, düzenleyici gelişmeler, yatırım talebi ve küresel ekonomik koşullar dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilenebilir. Bu faktörleri anlamak, Bitcoin fiyatının neden dalgalandığını anlamanıza yardımcı olabilir.

https://twitter.com/CryptoHornHairs/status/1613354455537180676

Bu yazıda, Bitcoin fiyatındaki mevcut değişikliklere katkıda bulunmuş olabilecek bazı olası nedenlere daha yakından bakacağız.

Düzenleyici gelişmeler

Kripto para birimleriyle ilgili yasa veya yönetmeliklerdeki değişiklikler Bitcoin fiyatını etkileyebilir. Örneğin, bir hükümet kripto para birimi ticaretini kısıtlama planlarını duyurursa, Bitcoin fiyatı düşebilir. Benzer şekilde, bir ülke insanların Bitcoin alıp satmasını kolaylaştıran düzenlemeler getirirse, bu kripto para birimine olan talebi artırabilir.

Piyasa analistlerine göre, Bitcoin için uzun vadeli görünüm olumlu. Ek olarak, Tüketici Fiyat Endeksi raporunda belirtildiği gibi, yatırımcılar Federal Rezerv’in 2023’te faiz oranlarını kademeli olarak artıracağını tahmin ettikleri için kripto pazarına daha fazla güvenebilirler.

Düşük faiz oranları kripto piyasasının iyileşmesini sağlayabilir

Türev ürünler sunan ve faiz oranlarını takip eden bir şirket olan CME Group’a göre, yakın gelecekte faiz oranlarındaki artışların beklenenden daha küçük olma olasılığı var. Faiz artışlarının yavaşladığını gösteren grafik de bu durumu desteklemektedir. Birçok yatırımcı, genel kripto pazarında bir toparlanmaya yol açabileceğine inandıkları gelecekteki oranların düşebileceğine inanıyor.

Bitcoin için olumlu bir işaret

Bitcoin için bir başka olumlu işaret, soğuyan ABD dolar endeksidir (DXY). Tarihsel olarak DXY geri çekildiğinde, Bitcoin gibi riskli varlıklar için duyarlılık artar. Dolar zayıfladıkça, Bitcoin ve diğer kriptoları yatırımcılar için daha çekici hale getiriyor ve bu da Bitcoin fiyatının yükselmesine yardımcı olabilir.

Yatırım talebi

Bitcoin fiyatı, yatırım talebindeki değişikliklerden etkilenebilir. Daha fazla yatırımcı Bitcoin satın aldığında, fiyat yükselme eğilimindedir. Örneğin, büyük bir kurumsal yatırımcı, önemli miktarda Bitcoin satın almayı planladığını duyurursa, fiyat yükselişe geçebilir. Öte yandan, daha fazla yatırımcı satış yaparsa, fiyat düşme eğilimi gösterir.

Zincir üstü analitik firması Glassnode son raporunda şunları söylüyor: “Yılın başında %23,3’lük patlayıcı bir ralli ile, Bitcoin yatırımcılarının ve madencilerinin geniş bir kesimi net varlıklarının kâra döndüğünü gördü. Bu, hem güçlü fiyat takdirinin etkisini hem de son aylarda el değiştiren ve maliyet temellerini daha düşük sıfırlayan muazzam kripto para hacminin etkisini yansıtıyor: ”

Ekonomik koşullar

Bitcoin fiyatı küresel ekonomik koşullardan da etkilenebilir. Örneğin, küresel ekonomide çok fazla belirsizlik veya istikrarsızlık varsa, yatırımcılar güvenli liman varlığı olarak Bitcoin’e yönelebilir. Tersine, eğer küresel ekonomi istikrarlı ve büyüyorsa, yatırımcılar güvenli liman olarak BTC’ye daha az ilgi duyabilir.

Bitcoin‘in fiyat artışı yatırımcıları heyecanlandırmaya yetmediyse de, ağ temelleri de olumlu bir görünüm sağlıyor. Ağ madenciliği zorluğu, kabaca haftalık kapanışla aynı zamanda yaklaşık %10 artarak Ekim 2022’den bu yana en büyük artışını gördü.

Madenciler, son haftalarda BTC rezerv satışlarının hızını zaten yavaşlattı. Aynı zamanda zorluk artışı, blok sübvansiyonlar için rekabetin sektöre geri dönüşünü yansıtıyor.

Arz ve talep

Fiyat değişikliklerinin en temel nedeni, bir ürüne talep arzdan fazla olursa fiyat yükselir ve bunun tersi de geçerlidir. Örneğin, Bitcoin talebinde ani bir artış olursa ancak arz sınırlıysa, fiyat yükselecektir. Tersine, BTC’ye olan talepte ani bir düşüş olursa ancak arz sınırlı değilse, fiyat düşecektir.

https://twitter.com/TheCryptoLemon/status/1614193273404551168

Yine, kripto para piyasasının oldukça değişken olduğunu ve BTC fiyatının hızla değişebileceğini belirtmek faydalıdır.

albawaba


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin