Bitcoin bu 3 olumsuz gelişmeye rağmen yerini korudu – sırada ne var?
Bitcoin bu 3 olumsuz gelişmeye rağmen yerini korudu – sırada ne var?

Bitcoin bu 3 olumsuz gelişmeye rağmen yerini korudu – sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin piyasası, geçen hafta güçlü düzeltmeyi 10 bin 400 dolara kadar yaptı. Lider kripto para birimi şu anda 10 bin 700 dolardan  işlem görüyor.

Son 24 saatte Bitcoin sağlıklı bir şekilde % 1 arttı. Bu artış koinin Ethereum, XRP ve Litecoin gibi bir dizi altcoin’den daha iyi performans göstermesine izin verdi.

BTC’nin artışı

BTC’nin yükselişi, 280 milyon dolarlık KuCoin hack’i, CFTC’nin BitMEX’i ve kurucularını belirli endişeler nedeniyle suçlaması ve Başkan Trump’ın şu anda korona virüsüne yaklanması haberlerine rağmen meydana geldi.

Analistler, bu üç olumsuz haber karşısında Bitcoin’in dayanıklılığının makro düzlemde BTC yükselişinin gücünü gösterdiğini söylüyor.

Bitcoin türevleri piyasası güncellemesi

Bitcoin aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi yükselirken, türev piyasasının traderları düşüş eğiliminde.

Bir kripto türev takipçisi olan ByBt’ye göre, en iyi BTC vadeli işlem piyasaları hala negatif cari ve negatif tahmini fonlama oranlarına sahip. Fonlama oranı, long pozisyonların gelecekteki fiyatının temeldeki spot varlık veya endeksin fiyatıyla aynı seviyede kalmasını sağlamak için short pozisyonlara ödediği ücrettir.

Negatif Bitcoin fonlama oranları, short poziyonunda olanların long pozisyonında olanlardan  daha agresif olduğunu gösteriyor.

Makro beklentiler

Zamanının çoğunu Bitcoin ve kripto para birimine odaklayan bir altın boğası olan Dan Tapiero, son zamanlarda varlığın makro beklentileri hakkında şunları söyledi:

“Avrupa’daki büyük yapısal deflasyon Bitcoin’i destekliyor. Nominal oranlar negatif olsa bile Avrupa Birliği reel faiz oranlarının yükselmesine neden oluyor. Bu durum Eski Avrupa Birliği bankalarını eziyor. Avrupa Merkez Bankası da ayak diretiyor. Belli ki onların da elleri bağlı. Avrupa Birliği’nde reel oranlar ABD’den daha hızlı yükseldikçe dolar düşüyor.”

Willy Woo, “aktif BTC kullanıcılarının sayısı gibi zincir içi trendlerin de kripto para biriminin daha yüksek seviyelere doğru hareket edeceğini gösteriyor” vurgusunda bulunuyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin