Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?
Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?

Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası, en iyi paraların bir kısmı yüzde yedi ila sekiz oranında düştüğü için bir günlük kayıplarla derinlere gömüldü. Yine de, bu kötü habere rağmen, bazı pozitiflikler var, çünkü Bitcoin temel direnç işaretini 5.000 dolarda tutmayı umuyor.

Bitcoin piyasa yönünü belirliyor

Piyasa fiyatlarındaki düşüşe rağmen, Bitcoin 5.000 doların hemen üzerine çıkmayı başardı, ancak bu düşüşten önce 5.200 dolara yükseldikten sonra geliyor. Bununla birlikte, piyasanın bir sonraki hamlesi büyük kripto para biriminin 5.000 ABD doları tutarında dayanıp dayanamayacağı ile belirlenecek.

Bitcoin bu son sonbaharda hala yüzde üçün üzerinde bir düşüşe karşın, diğer kriptolara ve son 12 ay boyunca görülen diğer kayıplara göre çok da kötü durumda değil. Bu küçük bir düzeltme olabilir ve ciddi bir şey olmayabilir, özellikle de Bitcoin bu seviyelerde kalırsa.

Kırmızı gün

Piyasa, bu düşüşün baskısını hissediyor, çünkü Tether hariç, ilk 20 kriptonun tamamı kırmızı, Litecoin ve Bitcoin SV ise yüzde 7 ve yüzde 8 oranında düştükleri için en çok yara alanlar.

Bu düzeltmenin veya düşüşün, Bitcoin 5.000 dolarlık temel direncine ulaştığında fiyatların durmasıyla BTC tarafından düzenlendiği anlaşılıyor. Hizalama şu anda gerçekleşiyor, ancak pazardaki bir sonraki adım, Bitcoin’in ne yapmayı seçtiğine bağlı olacak gibi gözüküyor.

Sıkı dur ya da düş?

Eğer Bitcoin direncini 5.000 doların üzerinde tutabilirse bu küçük düşüşe düzeltme demek kolay olacaktır, özellikle de dün Bitcoin’in yükselişe geçtiğini ve iyi kazançlar elde ettiğini göz önünde alırsak.

Kripto para birimi hissiyatı birkaç ay öncesine göre ya da 2018 yılının sonlarına göre çok daha güçlü ve bu da Bitcoin direncinin piyasayı daha fazla kayıptan koruyacak kadar güçlü olabileceğine inanmak için ayrı bir neden.

Bununla birlikte, eğer fiyat 5.000 doların altına düşerse, bu durum kripto para biriminin bu direnç seviyesini yeni belirlediğini gösterir ve daha da kötüsü bu temeli kaybederse yatırımcıların güvenini sarsabilir. Sonuç olarak BTC düşüşü daha büyük belirsizlik ve güvensizlik oluşturur.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin