Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?
Bitcoin 5.000 dolarda tutunmaya çalışıyor, ya düşerse?

Bitcoin (BTC) tarihteki ikinci en büyük madencilik zorluğu düşüşünü yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) madencilik zorluğu, büyük Çin madencilik havuzu BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, tarihin en büyük ikinci düşüşünü, %15’lik bir oranla gördü.

Bitcoin (BTC) kripto kışı nedeniyle zor günler yaşıyor

Bitcoin hash zorluk algoritması normalde 10 dakikalık blok süresini korumak için her iki haftada bir ayarlanır. Kasım ayı ortasında “kripto kışı”nın başlangıcından bu yana ikinci kez ayarlandı, bu sayede Bitcoin madenciliğindeki zorluklar giderek azaldı.

Bitcoin’in zorluk geçmişindeki en büyük düşüş 31 Ekim 2011’de yüzde 18’lik bir ayarlama ile gerçekleşirken, Ekim 2011’in ortalarında bir başka düşüş yüzde 13 ile en büyük üçüncü düşüş oldu. CoinMarketCap’a göre, Bitcoin’in hash sıkıntısı, Bitcoin’in 14 Kasım’dan bu yana fiyatının üçte birinden fazlasını kaybetmesiyle birlikte, büyük bir piyasa düşüşüyle  gerçekleşti.

Shixing Mao: “Bitcoin için kırılma noktası 3.891 ila 11.581 dolar arasındaydı.”

Finansal uzmanlar piyasa çöküşünü düzenleyici baskıya, tartışmalı Bitcoin Cash hard fork sonrasında gerçekleşen hash rate savaşına ve küresel piyasaların “korkunç” durumuna bağladı. Zorluktaki düşüş, piyasadaki panik ve kripto para devalüasyonları ile birlikte madencileri bırakmaya zorluyor. Eylül ayında, Çin merkezli kripto madencilik havuzu F2Pool’un CEO’su Shixing Mao madencilik kârlılığı hakkında birtakım veri ortaya koydu.

Mao’ya göre, Bitcoin için kırılma noktası, kullanılan ekipmanın modeline bağlı olarak 3.891 ila 11.581 dolar arasındaydı. Tahmin anında, Bitcoin 6.400 dolar civarında işlem görüyordu.

paraguay kripto madenciligi

Çinli madenciler, madencilik makinelerini ağırlıkla satmaya başladı

Kasım ayı sonunda, Bitcoin’in 4.300 dolar civarında seyrettiği devasa düşüşün ardından bir hafta sonra, Çinli madencilerin, madencilik makinelerini, birim başına fiyatın aksine, ağırlıkla satmaya başladıkları bildiriliyor. Bir F2Pool yetkiliseine göre, madenciler özellikle “kapanma fiyatı”na ulaştıkları için Antminer S7, Antminer T9 ve Avalon A741 de dahil olmak üzere eski modelleri satmaya hevesli.

Hafta sonundaki hafif bir toparlanmanın ardından, Bitcoin 4.000 doların biraz üzerinde kalmayı başardı, ancak bugün dünyanın en iyi kripto para birimi yeniden çöktü.  Ancak Bitcoin şimdilik 4.000 dolar seviyesini tekrar kazanmış görünüyor. Bitcoin yazım sırasında %0,7 oranında düşüşle 4.000 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin