Piyasa stratejisti McGlone, 2020 sonu için Bitcoin tahminini paylaştı
Piyasa stratejisti McGlone, 2020 sonu için Bitcoin tahminini paylaştı

İşte bu tabloya göre, Bitcoin (BTC) son çeyrekte sert yükselebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) düşüşte ama herhangi bir koşulda Bitcoin’lerini satmayı reddedenler için iyi bir haber var. Acımasız bir ayı piyasasında bir mevsimsellik tablosu, Bitcoin’in son çeyrekte artacağına işaret ediyor.

Bu mevsimsellik tablosuna göre Bitcoin (BTC) sert yükselebilir!

Bitcoin, 2013’ten bu yana -2014 yılı hariç- her yılın son çeyreğinde arttı. Element Digital Asset Management’tan alınan bir mevsimsellik tablosunda Bitcoin’in kazançlarının yılın son çeyreğinde arttığı görülüyor.

Her kare bir günü temsil eder ve yeşil, önceki dört haftanın pozitif bir getiri olduğunu, kırmızı ise negatif bir geri dönüş anlamına gelir. Bu eğilim, 2015, 2016 ve 2017’nin son çeyreğinde toplamda 14 kırmızı gün kaldığını belirtiyor. Bu mevsimsellik tablosuna göre, Bitcoin sadece 2013 ve 2014 yıllarının son çeyreğinde önemli ölçüde düştü ancak 2015, 2016 ve 2017 yıllarında ise sürekli arttı.

Bitcoin mevsimselliği
Bitcoin mevsimselliği

Bitcoin’in kısa ömrü, örneklem büyüklüğünü daraltıyor

Bununla birlikte, Bitcoin’in kısa ömrü, örneklem büyüklüğünün oldukça küçük olduğu anlamına geliyor. Ancak boğalar bunun bir artış sinyali olduğunu iddia ediyor. Element’in portföy yöneticisi Thejas Nalva ve kantitatif araştırma direktörü Kevin Lu, konuya yönelik şunları söylüyor:

Kripto para piyasalarının insan duyarlılığına son derece ve bir çeşit temel değere nadiren bağlı olduğu göz önüne alındığında fiyatları etkileyen bir mevsimsellik durumu olup olmadığını araştırmak mantıksız değil.

Tom Lee Bitcoin için bir rallinin kapıda olduğuna inanıyor

Bitcoin boğası Fundstrat Global Advisors’ta yönetici ortağı olan Tom Lee, değişen koşullara dayanarak Bitcoin için bir rallinin kapıda olduğuna inanan bir diğer kişi. Lee, altcoinlerin veya Bitcoin dışındaki dijital para birimlerinin mevcudiyetlerini kullanarak dördüncü çeyreğin HODL’lerin nefeslerini tutmayı bırakabileceği yer olacağını savunuyor.

Marketwatch

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin