Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?
Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?

Bitcoin gizemi: Satoshi’yi unutun asıl Patoshi kim?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

1 milyon Bitcoin’e sahip lineer bir madenci olan “Patoshi” nin varlığı birçok kişi tarafından sorgulandı, ancak bu yeni argümanlar inkarcılarla çelişiyor.

Gizemli madencinin varlığı: ‘Patoshi’

Craig Wright’ın davası, Bitcoin’in belirsiz kurucusu Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği hakkında bir tartışma başlattı. Satoshi gizemi devam ederken, son zamanlarda, hala 1 milyondan fazla Bitcoin’i barındırabilecek olan ‘Patoshi’ adlı gizemli bir madencinin varlığını hatırladık.

Başka bir Bitcoin milyarder mi?

Nakamoto’nun 1 milyondan fazla BTC’ye sahip olduğuna inanılıyor, ancak kesin miktar doğrulanamıyor. Varlığı ilk kez 2013 yılında RSK Laboratuarları Baş Bilimcisi Sergio Demian Lerner tarafından yayınlanan bir çalışmada keşfedilen Patoshi, serveti söz konusu olduğunda kesinlikle Bitcoin’in kurucusu ile yarışabilir.

İlk Bitcoin madencilerinden birinin, sözde 1.8 milyondan fazla Bitcoin ürettiği ve bu miktardaki aslan payının (yaklaşık 1.1 milyon) halen elinde bulundurduğu iddia ediliyor. Bu varlık boğa piyasasının zirvesinde, Bitcoin 20.000 dolara ulaştığında, onu kolayca dünyadaki en zengin insanlardan biri yapar (matematiği siz yaparsınız).

Varlığı sorgulanabilir

Birçok araştırmacı bu iddiaları pek dikkate almadı. Ancak geçenlerde “İnkâr Edenlerin Dönüşü ve Patoshi’nin İntikamı” başlıklı yeni makalede bu konu tekrar gün yüzüne çıkarak araştırılmaya başlandı.

Araştırma sahibi Lerner, tek bir madencinin aslında 22.000 blok mayın açmayı başardığını kanıtlamak için senkronize madencilik konusundaki argümana karşı şu dört güçlü karşılaşmayı sunuyor:

  • Tüm Patoshi bloklarının %99,9’u henüz harcanmamış.
  • Her Patosha bloğu, P setindeki bir bloğa “bağlanır”, ancak kalan bloklardan hiçbiriyle bağlantı oluşturmaz.
  • Patoshi modelinin aniden kesildiği (07-18-2009) ve sonra kaldığı noktadan devam ettiği bazı zaman aralıkları vardır.
  • Ayrıca, Patoshi’nin varlığını madencilik havuzları nedeniyle satın almayan şüphecilerin ikinci argümanını çürütüyor.

Lerner, madencilerin Genesis blokundan birkaç yıl sonra ortaya çıktığını açıkladı. Kalkınmanın ilk aşamasında, Bitcoin madenciliği başlatmak için teknolojik yeteneklere ve finansal teşviklere sahip değildi.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin