Bitcoin (BTC) gerçekten para mı?
Bitcoin (BTC) gerçekten para mı?

Bitcoin (BTC) gerçekten para mı? Paranın niteliğine genel bir bakış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında onun yaşayabilirliği ve günümüz dünyasındaki gerçekliği hakkında bir konuşma yapıldı. Bir taraf kripto ve geleceği tutuyordu, diğer taraf ise Bitcoin’in bir aldatmaca, sahte ve yatırım yapmaya değmeyen bir varlık olduğunu iddia ediyor.

Bitcoin (BTC) gerçekten para mı?

Bu konuşmayı yaptıktan sonra, inanmayanların kalbinde bulunan tüm şüphe ve korkunun kökeninde bir soruyu cevaplamak mantıklı görünüyordu: Bitcoin (gerçekten) para mı? Yani, bir varlığın “para” olup olmadığını belirleyen üç şeye bakalım ve kendimiz Bitcoin’in gerçekte ne olduğunu keşfedelim.

Paranın niteliğine genel bir bakış

1- Herhangi bir gerçek “para” değişim aracı olmalı. Bir mübadele aracı, sahibinin gözünde değere sahip olmayı kabul ettiği ve onu değiştirmek istediği bir varlık olduğu anlamına gelir. Tıpkı madeni paraların kendilerine tahsis edilen bir değeri olduğu gibi, onları kullanan bir toplumdaki herkes onları bir değişim aracı yapmak konusunda hemfikirdir.

2- Herhangi bir gerçek “para” bir hesap birimi olmalı. Bir hesap birimi, bir değişimin yapılması için gerekli varlıkların miktarı sayesinde, varlığın (maddelerin) değiştirildiği kalemlerin kalitesini veya miktarını söyleyebilir.

3- Herhangi bir gerçek “para” bir değer deposu olmak zorunda. Bir değer deposu, A noktasındaki X varlıkları miktarına sahipseniz, daha sonra geri dönüp bu varlıkları B noktasında geri alabilmeniz ve yine de değere sahip olacağınız anlamına gelir. Bozulmuyor, çürümüyor ya da (normal miktarlar) zamanın geçişi ile alakasız hale geliyor.

Bitcoin’in bir para birimi olduğunu gösteren nitelikler

İlk olarak, Bitcoin bugün birçok şey satın almak için kullanılabilir. İnsanlar, bu noktada, büyük ölçüde çevrimiçi işlemler olan satın alma durumlarında Bitcoin’i kullanabilirler. İnsanlar, Bitcoin kullanarak uçuşlar, oteller, Amazon malları vb. satın alabilir ve yakında çok daha fazla şey olacak.

İkincisi, Bitcoin bir hesap birimi, çünkü farklı miktarlarda Bitcoin, satın almak istediğiniz her şey için ne kadar para karşılığında Bitcoin’den vazgeçmek istediğinize bağlı olarak size farklı miktarlarda veya nitelikte mal ve hizmet alacak. Bu, fiat para harcamasından farklı değil. Sağlayıcı tarafından talep edilen Bitcoin miktarına bağlı olarak kaliteyi ve/veya miktarı ölçmenize izin vermek, paranın önemli bir yönü, bu nedenle, tanım gereği, Bitcoin’i bir hesap haline getirir.

Bitcoin gerçek paradır!

Son olarak, Bitcoin bir değer deposu, çünkü eğer Bitcoin’i kolej ödemesi için kullanmak istiyorsanız ve şimdiki fiyatı şimdi satın alıyorsanız, bunun değerini tutacağını ve gelecekte bunu kullanabileceğinizi umuyoruz. Değişim sırasında ona bağlı aynı veya artan değeri kolej ödemesi için kullanabilirsiniz. Yani, sonuç olarak Bitcoin gerçek paradır!

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin