Yeni Rapor: Bitcoin'e olan kurumsal ilgi büyümeye devam ediyor
Yeni Rapor: Bitcoin'e olan kurumsal ilgi büyümeye devam ediyor

Yeni Rapor: Bitcoin’e olan kurumsal ilgi büyümeye devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kurumsal Bitcoin işlem hacmi Nisan ayının başından bu yana yükselişe geçti, ancak bu oyunda yalnızca bir kazanan var.

Bitcoin ticaret hacmi artıyor

Blockchain araştırma firması Diar tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, art arda dördüncü ay için Bitcoin ticaret hacmi artıyor. CME vadeli işlem sözleşmelerinin sayısının Nisan ayının başından bu yana fırlamış olması, kekin üzerine kremayı koydu.

CME’nin hakimiyeti

CME Bitcoin vadeli işlemlerinin günlük işlem hacmi 4 Nisan’daki 22.542 adet sözleşmeyle yüzde 950 oranında arttı. Aslında, Bitcoin fiyatındaki ani yükseliş CME vadeli işlemlerinin sona ermesiyle bağlantılıydı. Şimdiye kadar bu ilgi seviyesi, 11 Nisan’da işlem gören 11.873 sözleşmeyle sabit kaldı.

Tek kazanan

CBOE, Chicago merkezli rakibi CME ile rekabet edememesi nedeniyle Bitcoin vadeli işlemlerinde fişi çektiği için, bu yarışta açık bir kazanan bulunuyor. Diar, CBOE’yi “en büyük kaybeden” olarak nitelendirirken, Grayscale’in Bitcoin Yatırım Ortaklığı (GBTC) da tam olarak kazanan taraf olamıyor. Şu anda pazarın yüzde 24’ünü oluşturuyor ve CME’nin gerisinde kalıyor (Ocak 2018’de bulunan yüzde 50 pazar payından çok uzakta).

Yeni yükseklikler

Kurumsal ürünlerin baskınlığı, Ocak ayından bu yana istikrarlı bir şekilde artıyor. Nisan ayı itibariyle kurumsal para, toplam Bitcoin işlem hacminin yüzde 19’undan sorumludur (Ocak 2018’deki pazar zirvesinde neredeyse yüzde 8 daha fazla). Ancak, Temmuz ayında kaydedilen yüzde 24 pazar payına henüz daha erişemedi.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin