Bitcoin (BTC) fiyatının 4 bin seviyesi ile mücadelesi

Bitcoin (BTC) kapitülasyona mı yaklaşıyor yoksa yeni bir yükselişin eşiğinde mi? Analistler cevaplıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı yazım sırasında %4 oranında artışla 4.170 dolardan işlem görüyor. Bazı uzmanlara göre, Bitcoin yükseliş şansı ile birlikte kapitülasyona yaklaşıyor. Ancak farklı düşünen ve Bitcoin’in yeni yükseklere ulaşacağını öngören analistler de var.

Bitcoin (BTC) fiyatının 4 bin seviyesi ile mücadelesi

Bitcoin şu anda 4.170 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bir dalgalanma gördükten sonra önde gelen kripto para birimi yine yeşil renkte. Ancak, bu aşağı yönlü hareket İngiltere merkezli araştırma firması FX Pro Insights’ın analistleri tarafından paylaşılan görüşe göre geçici olabilir. FX Pro Insights’ın analistleri konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Pek çok piyasa katılımcısı iyimser bir yaklaşım benimsemeye karar verdi ve BTC’nin 3.500 dolara düşmesi kripto para için önemli bir destek noktası oldu… Bu bağlamda, spekülatörlerin yakında yeni bir dalgayı tetikleyebilecek bu trendden faydalanmaya başlayabilecekleri belirtilmeli. Satışların… Asıl soru şu: Kripto pazarı gerçekten de tabana ulaştı mı?

Elizabeth Schulze: ‘’Bitcoin’in hayatta kalması, birkaç şeye bağlı.”

Chris Beauchamp: “Bitcoin bir ‘kapitülasyon anı’na yakın.”

Bitcoin’in bir “kapitülasyon anı”na yakın olduğunu belirten çevrimiçi bir ticaret platformu olan IG’nin analisti Chris Beauchamp’a göre kapitülasyon belirtileri uzmanlar tarafından görülüyor. Beauchamp’a göre, yatırımcılar piyasada güvenlerini yitirdikleri ve paralarını kurtarmaya başladıklarında, kapitülasyon gerçekleşir. Dahası, olumsuz momentumun bu düşüşü fiyatlara dayandığını da ekliyor.

Bitcoin’i 6.000 dolar seviyesindeyken satı almak isteyen yatırımcıların 4.000 dolarla çok mutsuz olduğunu söyleyen Beauchamp, şu anda yatırımcıların paralarını alıp koşmayı tercih ettiklerini söylüyor. IG ise Bitcoin’de kısa pozisyonlarda %20 oranında bir artış olduğunu belirtiyor.

Bitcoin Cash hard forku, Bitcoin fiyatı için ne anlama geliyor?

Max Boonen: “Ticaret hacimleri daha düşük.”

Piyasa yapıcısı B2C2’nin kurucusu Max Boonen, konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Bitcoin Cash ve Bitcoin SV arasındaki forkun işlenme şekli sektörü en iyi şekilde aydınlatmadı. Pek çok katılımcının piyasaya girmesini kesinlikle engelleyecek. Ticaret hacimleri bu hareketle daha düşük oldu. Bu sadece bir ilgisizlikten ziyade kapitülasyonun bir işareti olabilir.

Bitcoin kurtarma seansı bugün de devam ediyor

“Bitcoin uzun vadeli yükseliş trendine tepki vermenin eşiğinde.”

Kısa bir süre önce, Fonstrat Global Advisors’daki teknik analist Rob Sluymer, köşede yeni bir yukarı doğru hareket olabileceğini söylüyor. Rob Sluymer konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

 2018’de ortaya çıkan sıçramaların aksine, haftalık RSI (göreceli güç endeksi), BTC’nin son ayı piyasasının 2015’in başından bu yana seyrettiği düşük seviyelerde seviyelerde ve bu BTC’nin, uzun vadeli yükseliş trendine tepki vermesinin çok erken kanıtlarını gösteriyor. Büyük çapta aşağı yönlü hareketler 2018 yılına kadar devam ediyor. Beklentimiz, BTC’nin 2019’un ortalarına kadar uzanması muhtemel olan çok çeyrek dipli bir sürecin kurulmasının çok erken aşamalarında olması.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin