bitcoin adresleri
Neredeyse 6 Milyon Bitcoin adresi 180 doların üzerinde

Bitcoin istatistiklerine genel bakış: Uzun dönemli boğa görünümü geri mi dönüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) bilindiği gibi piyasansın önde gelen Blockchain destekli kripto parası. Bitcoin’in (BTC) amacı, merkezi bir otorite olmadan işletilecek olan dünyaya bir alternatif ödeme sistemi sağlamak. Bitcoin platformuna dayanan işlemler, kimseden onay almaya gerek duymadan kullanıcıların tamamen gizli kalmasını sağlar. Bitcoin, diğer bir anlamda yerleşik finansal aracıları kaldırmayı hedefleyen kişiler arası bir ödeme sistemi olarak da bilinir.

Bitcoin güncel istatistikleri

Bitcoin yüzde 3684,07 oranında yatırım getirisine sahip olarak kripto para segmentinde pazar lideri konumunda. Şu an itibariyle dolaşımdaki toplam kripto para miktarı 17.642.950 BTC. Şu anki piyasa sermayesi ise 90.455.917.928 dolar. Her bir Bitcoin tokeninin ABD doları cinsinden değeri coinmarketcap’e göre şu an 5.126,98 dolar. Son 24 saatlik ortalama Bitcoin işlemleri hacmi ise 12,4 milyar dolar.

Bitcoin’in son 1 aylık performans değerlendirmesi

2019 yılı piyasaların kripto kışı tabir edilen bir dönemde olması nedeniyle Bitcoin için daha düşük bir değerde başladı. Kripto paranın yılbaşından beri istikrarlı bir büyüme gösterdiği görülüyor. Elde ettiği en yüksek değer ise tüm pazarın büyüdüğü 1 Nisan tarihinde gerçekleşti. BTC’nin 13 Mart’taki piyasa değeri 68.820.097.733 dolardı. Ve tam bir ay önce BTC, 3.913,57 dolardan el değiştiriyordu. Mevcut piyasa sermayesine baktığımızda 1 aylık zaman zarfında yüzde 31,19 artış gösterdi. Ve bu sermaye artışına bağlı olarak her bir Bitcoin tokeninin değeri yaklaşık yüzde 30’un üzerinde bir getiri elde etti.  Ancak son 2 gün içinde BTC pazarında bir miktar zayıflığa şahit olduk. Düşüş önemli oranlara çıkmasa da piyasa genelinde fiyata başka bir kısıtlama mı geliyor? endişesi hâkim oldu.

Bitcoin Kısa, orta ve uzun vadeli fiyat tahmini özeti

BTC’nin genel görünümüne baktığımızda değerinin 3500 dolar ile 5000 dolar arasında değiştiğini görüyoruz. Tutarsız diyemezsek de, kripto paranın yatırımcıları zaman zaman şok eden hareketlerine şahit olduk. Bir haftalık periyotta yaşanan yüzde 20 büyüme rakamı ise bu yılki en yüksek ani sıçrama olarak kayıtlara geçti.

Yapılan tahminlere göre BTC/USD paritesi yeniden yükselişe geçmeden önce yatay konumda bir miktar istikrar yakalanacağına dair bir görüş söz konusu. Yine aynı tahminler BTC’nin 5.200 – 5.300 dolar aralığında bir direnç ile karşılaşacağını içeriyor.

Bu direnç bölgesi için iyimser görüşlere sahip olan yatırımcılar, kripto parada bir düşüş beklemeyerek akabinde boğa piyasasına bir yol açılacağını düşünüyorlar. Ve bu iyimse görüşe göre Bitcoin, Nisan sonunda 5.500 – 5.700 dolar aralığını yakalayabilir.

Kısa vadede oluşabilecek geri çekilmenin için alım için iyi bir fırsat olabileceği Bitcoin iyimser tahminleri dahilinde. Orta vadeli görünümde çok büyük dalgalanmalar beklemeyen görüş sahip sahipleri, uzun vade konusunda ise oldukça umutlu. Buna göre iyimser analistler Bitcoin’in 2019 yılında yüzde 200 veya üzerinde bir yükseliş göstereceğini düşünüyorlar.

cryptonewsz

Bu içeriğimizde Bitcoin fiyat tahmini konusunda iyimser görüşe sahip olan analistlerin ortak görüşlerini rakamlar üzerinden toparlamaya çalıştık. Kripto para yatırımı konusunda her ne kadar iyimser bir görüşe sahip olunsa da geçmiş dönemlere bakıldığında piyasanın volatilitesi (oynaklığı) göz önüne alınarak işlem yapılması gerekir.

Buna göre yükseliş beklentisi ile açılan işlemlerin ani düşüşlerde zararını kısıtlamak için ise stop limiti koymak son derece önemlidir. Hızlı düşüşlerde zararı asgari seviyeye çekecek olan “stop-loss” ise her yatırımcının risk algısı ve kaybetmeyi göze aldığı fon miktarına göre değişkenlik gösterirken bu seviyeyi belirleme konusunda teknik göstergeleri takip etmek faydalı olabilir.  

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin