Kritik gösterge sinyal verdi: Bitcoin rallisi ne zaman sona erecek?
Kritik gösterge sinyal verdi: Bitcoin rallisi ne zaman sona erecek?

Bitcoin (BTC) fiyatının şu anki görünümü yatırımcılar için ne ifade ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) iki haftalık zor bir süreçten geçti, fiyatın yüzde 40’ı silindi. Bir kripto para birimi uzmanı ise bu durumun nedenlerini açıkladı.

Samantha Robb: “Bitcoin’in içsel bir değeri yok.”

Bitcoin’in son zamanlarda yaşadığı sıkıntılar, herkesi kripto paraların geleceğini sorgulamaya yöneltti. Bitcoin fiyat tüm zamanları en yüksek seviyesine göre %80 değer kaybı yaşadı. Ancak, bir çeşit geri dönüşe sahip olan Bitcoin, geçtiğimiz hafta CoinDesk.com’a göre 3,600 dolar seviyesine kadar düştükten sonra 4.000 dolar seviyesini geçti.

Visa banka kartlarıyla bağlantılı bir kripto cüzdanı sağlayıcısı olan Wirex’ten Samantha Robb, piyasadaki gerilimlerin dünyanın en büyük kripto para birimlerinden silinmiş milyarlarca dolarlık kayıptan sorumlu olduğuna inanıyor. Bitcoin’in içsel değeri olmadığı gerçeği onu yatırımcı duyarlılığına karşı son derece savunmasız hale getiriyor. Wirex’li Samantha Robb, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bitcoin’in içsel bir değeri olmadığı gerçeğinden dolayı, yatırımcı duyarlılığına aşırı derecede hassas. Üç ana kampınız var. Bitcoin 20 bin dolara yaklaştığı için 1k dolardan satın almayı dileyerek piyasaya girenler. Şiddetli olumsuz bölgedeki kamp, ​​bazı kayıpları geri kazanmayı ümit ediyor. FOMO‘yu deneyimleyenler, başka bir 20 bin dalgasını yakalamak için suları geçici olarak test ediyorlar. Üçüncü kamp, ​​volatilite ve işlemden yararlanan trader’lar.

Bitcoin (BTC) analistleri fiyatın yönü konusunda ikiye ayrıldı

Stephen Innes: “Şu anki durum, yatırımcılar için kesinlikle negatif.”

Samantha Robb, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Tüm bu eylemler kargaşaların mükemmel bir fırtınasını oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde haftalar ya da aylar olsun ne olacağını tahmin etmenin kesinlikle hiçbir yolu yok. Piyasalar tam olarak düzenlenene ve herkes aynı pazarda yer alan yerlerine göre şarkı söyleyene kadar, bu tür bir oynaklığı görmeye devam edeceğiz. Wirex, kullanıcılar için güvenli ve anında ödeme platformu sağlayarak kripto paraları ana akım alanına getirmede büyük bir rol oynuyor. Ancak bu, evcilleştirmek için büyük bir yaratık ve düzenleyicileri, geleneksel oyuncuları ve yenilikçileri kripto pazarına istikrar getirmek için birlikte çalışmaya davet edecek.

Bitcoin ticaretinin son 12 ay içinde değişken bir pazar olduğu kanıtlandı. Oanda’nın Asya-Pasifik Ticaret Müdürü Stephen Innes, Bitcoin’in son birkaç aydaki varlığının davranışının bir alt seviyeye ulaştığını göstermediğini iddia ederek 2.500 dolara kadar düşebileceğine inanıyor. Innes, şu anki durumun, yatırımcılar için kesinlikle negatif olduğunu ve bunun da Bitcoin satın almayı engellemeye devam edeceğini belirtiyor.

Stephen Innes: “Fiyat dipte değil, bu durum tecrübesiz trader’ları vuracak.”

Ona göre bu durumun arkasındaki en önemli faktör, Bitcoin uzun süren ayı koşusuna devam ettiği için piyasanın nereye yöneldiği konusundaki belirsizlik ortamı. Stephen Innes konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Fiyat dipte değil, olgun yatırımcının bu düşen bıçağı yakalamaya istekli olduğunu düşünmüyorum. Ve bu bana gidilecek daha fazla yer olduğunu ve bu 3.500  ila 2.500 dolar gibi bu önemli yuvarlak sayı çekim noktalarına ulaştığımızda, psikolojik etkinin daha tecrübesiz trader’lar üzerinde duracağını söylüyor.

Michael Bucella: “Bitcoin'in ayı piyasası aslında uzun bir sıkıntı döngüsü.”

Jeff Sprecher: ”Bitcoin (BTC) bataklıkta yaşıyor ve hayatta kaldı.”

New York Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Jeff Sprecher, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin aramızda kalmaya devam edeceğine inanıyor. Jeff Sprecher konuya yönelik şunları söylüyor:

Bir şekilde Bitcoin (BTC) bataklıkta yaşıyor ve hayatta kaldı. Daha iyi olabileceğini düşündüğünüz binlerce başka token var ama yine de Bitcoin hayatta kalmaya devam ediyor, gelişiyor ve dikkat çekiyor. Finansta çoğu zaman, en iyisi olmak değil, en geniş ve en çok kabul gören ve Bitcoin (BTC) ne olursa olsun bu olmak için ortaya çıkıyor.

Express

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin