featured

Bitcoin (BTC) fiyatını bundan sonra ayılar mı boğalar mı yönlendirecek? İşte 3 teknik göstergeye göre cevabı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fiyat-hacim analizi, Bitcoin (BTC) fiyatında daha derine inme olasılığının arttığını gösteriyor.

Bitcoin (BTC) fiyatına ayılar mı yoksa boğalar mı hakim?

22 Eylül’den bu yana yana doğru işlem gören dünyanın en değerli kripto para birimi, bir dizi bozulmayı doğrulayarak, dün Bitfinex’te üç haftanın en düşük seviyesi olan 6.220 seviyesine düştü. Günlük grafikteki teknik göstergeler de uzun vadeli grafiklerde negatif hareketli ortalama crossover’ı doğrulayarak, düşüş eğilimine girdi.

Esas olarak, ayılar 24 saat önce kontrolü tekrar ele geçirdiler ve kapıları 6.000 dolarlık kilit desteğine açtılar. Ayrıca, düşüş durumu şu anda bu üç faktör nedeniyle 24 saat öncesine göre daha güçlü görünüyor.

  1. BTC anahtar desteğini ihlal etti

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi, BTC dün bir Bollinger bandının çökmesine tanıklık etti ve ayrıca 24 Haziran ile 11 Ağustos arasında çekilen trend çizgisinin desteğine de girdi. Eğilim çizgisi, Eylül ayının ilk yarısında sürekli olarak herhangi bir sansüre fren uyguladığı için, ayıların çekilmesi muhtemel. Dahası, trend çizgisi artık boğalara karşı sert bir direnç olarak hareket etmekte.

  1. İşlem hacimleri, çok haftalı yükseklere ulaştı

Bitfinex’te işlem hacimleri dün beş haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Daha da önemlisi, tüm kripto para birimi borsalarındaki toplam işlem hacmi, CoinMarketCap’a göre, 21 Eylül’den bu yana en yüksek seviye olan %36 artışla 5,18 milyar dolara yükseldi. Yüksek hacimli bir düşüşün her zaman güçlü bir negatif gösterge olduğu düşünülürse, ticaret hacminin yükseliş eğilimi daha büyük bir önem taşımakta.

  1. Kısa pozisyonlar yükselir, uzun pozisyonlar düşer

Yüksek hacimli düşüşe, BTC/USD uzun pozisyonlarındaki yüzde 10’luk bir düşüş ve Bitfinex’te BTC/USD kısa pozisyonlarındaki yüzde 7,4’lük bir artış eşlik etti. Uzun pozisyonların çözülmesine kısa pozisyonların artışının eşlik etmesi, temel desteğin altında bir kırılmayı ve daha derin bir satışın kapsamını gösterir.

Yani, en az direnç yolunun aşağı yönde olduğunu söylemek güvenli görünüyor. Yazım sırasında, kripto para birimi yüzde 0,02’lik bir artışı temsil eden 6.291 dolar seviyesinde el değiştiriyor. Bir hafta boyunca fiyatta görülen hafif toparlanma, muhtemelen saatlik ve 4 saatlik grafiklerdeki Göreceli Güç Endeksi’nde (RSI) meydana gelen aşırı satım koşullarıyla ilişkili.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin