Bu metriğe dikkat! Bitcoin (BTC) fiyatı için sırada ne var?
Bu metriğe dikkat! Bitcoin (BTC) fiyatı için sırada ne var?

Bu metriğe dikkat! Bitcoin (BTC) fiyatı için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin keskin bir şekilde 20.400 dolar seviyesine geri döndü. BTC için düşüş sona erdi mi? Aşağıda yer alan metrikte ele alınacak. Bir CryptoQuant gönderisinde bir analistin belirttiği gibi, “BTC Coin Days Destroyed” şu anda bir artış gösteriyor.

“Token günü”, 1 gün boyunca zincirde hareketsiz kaldıktan sonra 1 BTC’nin biriktirdiği miktarı ifade ediyor. Belirli sayıda kripto para herhangi bir hareket gösterdiğinde, kripto para günleri sıfırlanır ve “yok” olduğu söylenir.

“Yok Edilen Kripto Para Günleri” (CDD) göstergesi, şu anda Bitcoin ağında yok edilen bu tür kripto para günlerinin toplam miktarını ölçer. Bu metriğin değeri yüksek olduğunda, şu anda zincirde çok sayıda atıl kripto paranın transfer edildiği anlamına gelir. Bu tür bir eğilim, piyasada bir damping işareti olarak değerlendirilebilir.

Bitcoin Coin Days Destroyed (CDD)

Yukarıda yer alan grafikte yok edilen Bitcoin günlerinde geçen gün artış gözlemlendi. Son birkaç hafta içinde, göstergenin benzer değerlerde artışlar gördüğü iki durum daha yaşandı. Bu ani artışların her birinin ardından, düşüşün büyüklüğü her biri arasında farklılık gösterse de, kriptonun fiyatı düşüş kaydetti.

Genel olarak, CDD’nin bu kadar büyük değerleri, güçlü ve uzun vadeli sahiplerin hareket ettiğini gösterir. Bu inanç nedeniyle, uzun vadeli hesaplar çok sayıda kripto para günü biriktirme eğiliminde hareket eder. Daha sonra büyük miktarlarda kripto para günleri yok olur ve CDD bunu ani bir artış olarak kaydeder.

Bu nedenle, önceki örneklerde bu düşüşlere yol açanın LTH’lerden gelen bu damping olabilir. Son 24 saatte, Bitcoin fiyatı, CDD’nin yükselişini gördükten hemen sonra 20 bin doların altına düştü, ancak grafikten de anlaşılacağı gibi, metrik henüz sona ermedi. Bu zamana kadar BTC fiyatı 20.000 dolar üzerine geri dönüşü sağlayabildi.

Bitcoin Price Chart

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin