Bitcoin (BTC) finans dünyasını dönüştürecek
Bitcoin (BTC) finans dünyasını dönüştürecek

Bitcoin (BTC) finans dünyası için doğdu: Şimdi finans devleri ise kara para aklamadan suçlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Deutsche Bank (DB), kara para aklama faaliyetlerine karışmakla suçlandıktan sonra bankaya baskın düzenlendi. Banka çalışanlarının ikisi, bu soruşturmanın ana şüphelileri. Deutsche Bank hisseleri ilk işlem saatlerinde %5’in üzerinde kaybetti. Nisan ayında, finans suçundan sorumlu bölümün küresel başkanı Philippe Vollot’a göre, Bitcoin (BTC) suçlular için çok çekici bir para birimi.

Deutsche Bank kara para aklama skandalına katıldı

Açıkça, Deutsche Bank’ın son on yılı, tanınan kurum için en iyisi değil. Şirket, 2008 ve 2009 yılları arasında pazarın yaşadığı finansal krizden kurtulamadı. Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre, Deutsche Bank AG’nin genel merkezi belgeleri ve diğer dosyaları ele geçirmek için basıldı. Banka kara para aklama faaliyetlerine katılmış olabilir.

Bankalar gibi finans kurumları sanal para birimleri ve Bitcoin (BTC) ile her zaman çok zor bir savaş içerisinde. Nisan ayında Philippe Vollot, kripto pazarına yönelik büyük düzenlemeler yapılmasını istedi. Çünkü ona göre sanal para birimleri suçlular için çok çekici varlıklar. Konuyla ilgili olarak Vollot şunları söyledi:

Hükumetler ve düzenleyiciler, kriptoparaların geleneksel ödeme çözümleri olarak aynı mali suç koruma kurallarına sahip olmasını sağlamak için bu konuya kapsamlı bir şekilde bakmalı.

Deutsche Bank

Deutsche Bank kara para aklama faaliyetlerine katılan banka değil

Deutsche Bank kara para aklama faaliyetlerine katılan tek şirket ve banka değil. Rabobank ve Danske Bank da müşterileri için kara para aklamaktan suçlanıyor. Aslında, Danske Bank, tüm kripto para piyasası sermayelemesinden daha fazla nakit işlemekle suçlanıyor.

Bitcoin, birçok farklı vakada birçok suçlu tarafından kullanıldı. Kripto Para Haber olarak bu durumları birkaç kez ele aldık. Bununla birlikte, Demokrasi Savunma Vakfı tarafından yayınlanan bir çalışma, Bitcoin işlemlerinin %1’inden daha azının yasa dışı olduğunu ortaya koyuyor.

Bitcoin (BTC) finans dünyasını dönüştürecek

Çalışmada konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Çalışmamız, türünün ilk örneği, çoğu dönüşüm hizmeti bazı Bitcoin’leri yasa dışı faaliyetlerden aldığını gösterirken, aldıkları fonların büyük çoğunluğunun yasa dışı görünmediğini ortaya çıkardık.

Bitcoin, ülkelerin çoğunu etkileyen krizden sonra finansal dünya için yeni bir teklif olarak doğdu. O andan bu yana, Bitcoin pazarda büyüyor ve Aralık 2017’deki 20.000 dolar seviyesi kim bilir belki de geri geliyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin