Bitcoin (BTC) madenciliği kazançsız hale geliyor

Bitcoin (BTC) bu sen misin? Fiyat iki hafta sonra iyileştirme belirtileri gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı, kripto paranın değerinin %17’sinin silindiği iki hafta gibi kısa bir süreden sonra iyileşme belirtileri gösteriyor.

Bitcoin (BTC) madenciliği kazançsız hale geliyor

Çarşamba sabahı, bir Bitcoin değeri önceki 24 saatte %13 arttı ve yazım sırasında 4.209 dolarlık bir değere ulaştı. Her zamanki gibi, diğer kripto paralar XRP %11,34, Ether %13,24 ve Bitcoin Cash %8,43 oranında artış gösterdi. Bu, Temmuz ayından bu yana Bitcoin’in en büyük günlük sıçrayışı. Ancak kripto para biriminin, bir hafta önce neredeyse 20.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine göre %82’lik bir düşüş yaşadığını unutmamak gerekiyor.

Bitcoin (BTC) günlük fiyat grafiği
Bitcoin (BTC) günlük fiyat grafiği

 

Bitcoin gibi kripto paralar, her turda sondan daha fazla zorlaşan temelde sayı tahmin eden oyunları kazanmak için birbirleriyle yarışan güçlü bilgisayarlar kullanılarak çıkarılır. Bu işlem hem bilgi işlem gücü hem de elektrik kullanımı açısından pahalı. Bu nedenle Bitcoin’in çevre etkisi ve kâr oranı -ve diğer kripto paraların- madencilerin, oluşturmaya devam etmek için gösterdikleri çabaya değmeyecekleri bir yerde.

Coinbase OTC işlemlerini başlatıyor ve Coinbase Custody’e entegre ediyor

Mohamed El-Erian: “Bence kripto para birimleri her zaman var olacak.”

Bu yılın başlarında çeşitli analistler, madenciler için ayrılma noktasının 8.000 doların kuzeyindeki bir Bitcoin değeri olduğunu tahmin ediyorlardı. En son çöküşten önce, kripto para birimi bir süreliğine 6.000 dolarlık ortalamanın üzerinde dolaşıyordu, bu yüzden bir süredir tehlike bölgesinde.

Ancak Allianz’ın baş ekonomik danışmanı olan Mohamed El-Erian, Salı günü bir konferansta, kripto paraların bugünkü durgunluğa ve bireysel yatırımcıların geri dönüşlerine rağmen aramızda kalmaya devam edeceğine inandığını söylüyor. Mohamed El-Erian konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Bence kripto para birimleri her zaman var olacak, daha çok yaygınlaşacak, ancak bir ekosistemin parçası olacaklar. Ama bazı savunucuların inandıkları gibi baskın olmayacaklar.

Fortune

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin