461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?
461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?

Bitcoin (BTC), 10.000 doların üzerinde ancak düşüş eğilimi artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 24 saatte görülen 10.200 dolara doğru uzanan fiyat artışına rağmen, Bitcoin (BTC) için direnç seviyeleri aşağı yönlü seyrediyor.

Piyasa değerine göre en büyük kripto para olan Bitcoin, 100 günlük hareketli ortalama desteğinin Çarşamba günü 9.900 dolar altını gördükten sonra bugün erken saatlerde 10.255 dolara kadar yükseldi.

Yatırımcılar, 15 Ağustos tarihinde 100 günlük hareketli ortalama seviyesini test eden Bitcoin’in 20 Ağustos tarihine kadar 1.000 dolarlık bir ralli yapması ile 10.900 doların üzerine çıkmasını yükseliş algısı olarak hissetti.

Ancak, son fiyat toparlanması, aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, hacim desteğinin yetersiz olması nedeniyle sürdürülebilir görünmüyor.

BTC/USD’de düşük hacimli sıçrama

Yukarıdaki tabloda, yeşil çubuklar alış hacmini ve kırmızı çubuklar satış hacmini göstermekte.

Son 24 saatte görülen yeşil çubuklar, 10.600 – 9.755 $ arasındaki düşüşler sırasında gözlenen kırmızı çubuklarla karşılaştırıldığında daha küçük.

Basitçe söylemek gerekirse, fiyatlar 9.755 dolardan 10.255 dolara yükselirken, alım baskısı zayıf kaldı. Düşük hacimli bir sıçrama genellikle kısa ömürlü oluyor.

Ayrıca, kripto para yükselen bir takoz formasyonunu aşağı yönlü kırdı – 9.755 dolardan düzeltici sıçramanın sona erdiğini gösteren düşüşün tersine döndüğüne işaret eden formasyon sona erdi ve satıcılar kontrolü yeniden ele geçirdi.

Teknik teoriye göre, yükselen bir kama oluşumunun başında görülen fiyat, bir arıza teyit edildiğinde minimum aşağı yönlü hedef haline gelir. Yani, düşüşün ilk hedefi, 9.755 dolar olarak takip edilebilir.

Fiyatlar, mevcut formasyonun tepe noktası 10.255 doların üzerinde kalırsa, 10.550-10.600 dolara kadar bir artış görülebilir. Ancak görünüm, fiyatlar 10,956 ABD dolarının altında kaldığı sürece düşüş yönlü kalmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Günlük ve 4 saatlik grafikler

BTC’nin 15 Ağustos’ta görülen 100 günlük MA desteğinden aldığı destek, 20 Ağustos’taki (sağ üstte) 10.956 dolar seviyesinde daha düşük bir tepe yapması ile sonlandı. Yani, 10.956 dolar kısa vadede alıcıların üstesinden gelmesi gereken bir seviye.

Bu haftanın başlarında 4 saatlik grafikte (sağ üstte) yükselen kama kırılımından kaynaklı 9.467 dolara uzanan düşüş, fiyatlar 10,800 doların altında tutulduğu sürece geçerliliğini koruyacaktır.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin