featured

Bitcoin borsası Coinbase, 24 saat içinde 100 bin kullanıcı kaydı yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük döviz borsası işletmecisi olan CME Group’un açıklamasından sonra kripto para sektörüne Dünya çapında ilgi artışı oldu. Duyurudan sonra dünyanın en büyük Bitcoin alım-satım borsası Coinbase, 24 saat içinde 100 bin kullanıcı kaydı yaptı.

Coinbase’in önemi

Coinbase , 32 ülkede desteklenen 11.9 milyon kullanıcısıyla Bitcoin alım-satım platformları için oldukça popüler bir borsa.

Bitcoin’in henüz tek haneli olduğu dönemlerde hizmet vermeye başlayan borsa, batı dünyasında Bitcoin ticaretini destekleyen en erken platformlardan biriydi. Tüccarları destekliyor, ürünlerine ve hizmetlerine Bitcoin kabul etmelerine izin veriyor, ancak klasik para birimini kendi hesaplarına yatırarak fiyat riskini ortadan kaldırıyor.

Aynı zamanda değerlemesi 1.6 milyar dolar olan borsanın CEO’su Brian Armstrong, Fortune 40 listesinde yer alıyor.

Patlama

Bitcoin vadeli işlemlerin başlatılması CME tarafından Bitcoin içine kurumsal para seli getirmesi anlamına geliyor. Bireysel yatırımcılar, kurumsal yatırımcılar ulaşamayacakları Bitcoin alış verişinde bulunmaya çalışarak Bitcoin borsalarına kayıyor gibi görünüyor.

Altana Dijital Para Fonu’ndan Alistair Milne tarafından hazırlanan verilere göre , CME’nin ilanından bu yana 24 saat içinde 100 binden fazla yeni kullanıcı Coinbase’e katıldı.

Patlamaya neden olan Bitcoin fiyatından dolayı, Coinbase kullanıcılarının sayısında belirgin bir artış meydana geldi. Bu sayı, 2017 yılında iki katına çıkarak 11.9 milyon kullanıcısına ulaştı.

Dalgalanma ele alınmalı

Bitcoin’in yüz binlerce yeni kullanıcısının talebinin (ve fiyatının) sonunda patlaması bekleniyor. Şu anda küresel alan nüfusunun yüzde 0,5’inden azının kripto alanına yatırım yaptığı tahmin edilmektedir.

Coinbase, sunucularında kayıtlı kripto para birimleri için sigorta korumasına sahip olsa da, ticaret platformunun sağlamlığı hakkında sorular sorulacak.

Coinbase’in GDAX değişiminde büyük siparişten kaynaklanan bir flash çökmesi , Ethereum’un fiyatının kısa süre zarfında 10 cent’e düşmesine neden olmuş ve durdurma kaybı emirleri tetiklenmeye başlamıştır. Artan kullanıcı sayısı arttıkça, tam blok çalıştıran ve ölçeklenebilirlik sorunu olan Bitcoin değil; Bitkon alışverişi de ölçeklendirilmelidir.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin