Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı
Rapor: 2011'den beri çalınan kripto para miktarı açıklandı

Bitcoin borsalarına yapılan hack saldırıları azalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para birimi piyasasında faaliyet gösteren borsalar, bugüne dek pek çok saldırı yaşadı. Saldırılar, fonlar nedeniyle kripto endüstrisinin bir bütün olarak karşılaştığı en büyük sorunlardan biri oldu.

Bank Frick: Bitcoin borsalarına yapılan hack saldırıları düşüyor

Bank Frick tarafından yakın zamanda yayımlanan bir rapora göre, rapor edilen kripto hırsızlıklarının sayısı 2011’den bu yana azalıyor.

Son yıllarda kripto paraların tamamı için çok önemli bir konumda olan borsalar, farklı ülkelerden kullanıcıların akıllı telefonları ve bilgisayarları aracılığıyla dijital varlıklara erişmelerine yardımcı oluyor.

Saldırılar neden azaldı?

Borsalara yapılan saldırı sayısındaki bu iyileşmeyle ilgili bazı nedenler olabilir. Örneğin, farklı platformların yaşadığı birçok saldırıdan sonra güvenliğin geliştirildiğini biliyoruz.

Banka Güvencesi - Olaylar / Borsalar

Alınan önlemler ve saldırı sayısındaki düşüş, endüstrinin piyasadaki birçok kullanıcıya zarar vermesine rağmen önceki hatalarından ders çıkardığı anlamına geliyor.

Borsaların performansındaki iyileşmenin bir başka nedeni de kullanıcıların ve borsaların fonlarını koruyan artan kurumsal düzeydeki koruyucuların sayısının artması olabilir. Böylece, borsalar ve yatırımcılar artık kullanıcı mevduatlarını korumak için daha çok çaba gösteriyor.

Kayıp geçen yıl sıfıra yaklaştı

Hack sayısının artmasına rağmen değerlemelerdeki ve kullanıcılardaki büyüme ile karşılaştığında olaylar azaldı.

Örneğin 2011 yılında, toplam Bitcoin arzının yüzde 0,005‘ine yakın kesimi hack nedeniyle kaybedildi. 2018 yılında bu sayı neredeyse 0‘a düştü.

Olay sayısı 2017 ve 2018 yıllarında sabit kaldı. En kötü yıl olan 2014, piyasayı etkileyen 8’den fazla olayla hatırlanıyor. Aktif borsaların sayısı zamanla arttı ve hack saldırısına maruz kalan borsa sayısı 2015’ten bu yana en düşük noktaya ulaştı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin