Bitcoin boğaları yeni haftaya hazır mı? İşte yeni hedef
Bitcoin boğaları yeni haftaya hazır mı? İşte yeni hedef

Bitcoin boğaları yeni haftaya hazır mı? İşte yeni hedef

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC) fiyatı geçen hafta %11,5 arttı ve bir boğa mumu oluşturdu. Bitcoin 25.000 dolar seviyesindeki direnci başarılı bir şekilde aşarsa uzun vadeli olarak yükseliş hareketini sürdürebilir.

BTC grafiği Eylül 2021’den bu yana ilk yüksek dip seviyesini oluşturdu. Ek olarak, bu düşük seviye alçalan logaritmik direnç çizgisini destek (yeşil daire) olarak doğrulamaya devam etti. Önceki ayı piyasalarını takip eden benzer olaylar, yeni bir boğa döngüsünün başladığına işaret ediyor.

Mart 2022’nin başlarında, aynı azalan çizgi Bitcoin fiyatını reddetti ve uzun vadeli bir düşüş trendinin tersine döndüğünü (kırmızı daire) doğruladı. Şimdi grafikte ters bir formasyon beliriyor ve bu da yükselişin tersine döndüğünü işaret edebilir.

Bu yorum, benzer bir durumun gerçekleştiği haftalık RSI göstergesiyle de destekleniyor. Gösterge, nötr 50 çizgisini destek olarak onayladı. Bu değerin üzerindeki okumalar yukarı yönlü hareketi doğrular. Ayrıca Mart 2022’de 50 çizgisinin Ocak 2023’e kadar bu seviyenin altında olan göstergeyi reddettiğini görüyoruz.

Bitcoin (BTC) one week chart

Bitcoin (BTC) 30.000 dolar seviyesine doğru ilerliyor

Ayrıca, Hacim Profili Görünür Aralık (VPVR) göstergesi, 25.000 doların üzerinde çok az direnç olduğunu gösteriyor. Bu seviyenin üzerindeki küçük işlem hacmi okumaları, BTC fiyatının 29.500 dolar (kırmızı dikdörtgen) civarındaki bir sonraki önemli direnç alanına doğru hızlı bir hareket yapabileceğini gösteriyor.

29.500 ila 31.700 dolar aralığı, 2021 yazında bir önceki boğa piyasası sırasında destek görevi gördü. Mayıs 2022’deki Terra (LUNA) ekosistem çökmesinden sonra da destek görevi gördü, ancak bir ay sonra kayboldu. Şimdi ise bu yılın başından beri devam eden yukarı yönlü hareketin sona ereceği noktada bir direnç olarak hareket etmesi bekleniyor.

Günlük zaman dilimindeki okumalar, haftalık grafikteki yükseliş görünümünü destekliyor. İlk olarak, yukarıda bir fiyat kırılması ve önceki bölümde bahsedilen alçalan logaritmik direnç çizgisinin (siyah) doğrulandığını görüyoruz.

Daha sonra, bu çizginin doğrulanması, 21 Kasım 2022’de 15.487 dolardan mutlak dipten tüm artışı hesaplayarak, Bitcoin fiyat düzeltmesinin 0,382 Fib geri çekilme seviyesine gelmesiyle aynı zamana denk gelir. Bu Fib seviyesindeki düzeltme bir yükseliş sinyalidir, çünkü devam etmesi muhtemel güçlü bir yükseliş trendine işaret ediyor.

Aynı zamanda, düzeltme 21.300 dolar seviyesini destek (yeşil çizgi) olarak onayladı. Daha önce bu alan, Kasım 2022’nin başlarında BTC fiyatını reddetti. Öte yandan, Ocak 2023’te Bitcoin, daha sonra güçlü bir şekilde kırılmadan önce birkaç gün bu seviyenin altında konsolide oldu.

Yeniden testi, önceki direnci desteğe çeviriyor ve yukarı yönlü momentumun devamı için başka bir yükseliş sinyali veriyor. Bununla birlikte, BTC fiyatının bu alanın altına düşmesi, 19.200 dolardan 0,618 Fib geri çekilme seviyesine hareketi başlatacak bir düşüş olayı olacaktır.

Bitcoin (BTC) one-day chart

Sonuç olarak, hem günlük hem de haftalık zaman dilimleri, BTC fiyatı için yükseliş görünümünü onaylıyor. 25.000 dolardaki direnç kırılabilirse, Bitcoin fiyatı hızla 29.500 dolara doğru hareket edebilir. Öte yandan, bir ret gerçekleşirse, desteği 21.300 dolarda tutmak çok önemli olacak.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin