featured

Bitcoin boğaları, RSI göstergesinde farklılaşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para biriminde yükselişin ardından gözler yeniden teknik analize döndü. Temelde haber akışının iyi olması fiyatlanmayı sağlarken, grafiklerde yavaş yavaş pozitif ayrışım ortaya çıkıyor. Bitcoin boğları yeniden sahne alırken, bazı teknik veriler konuşuyor. İşte Bitcoin hakkında bugün üzerinde bilinmesi gerekenler…

Bitcoin fiyatı Çarşamba günü çok önemli bir direnci geçti. Psikolojik olarak hem destek hem direnç olan 40.000 doların üzerine bir fiyatlama geldi. 42 bin doların üzerine kadar tırmandı. Bitcoin boğaları fiyatı yukarı taşıyabildi.

BTC düşüşle açıldı ancak 38,368,01 dolarda kısa bir süre kaldıktan sonra seansın en yüksek seviyelerine hızla çıktı. Tutarlı bir satın alma baskısı, son fiyat hareketinin en azından kısa vadede kalacağını gösteren güçlü bir mum üretti.

Bitcoin fiyatı, günlerce süren konsolidasyon ve yan hareketlerden sonra 42.000 doların üzerine kendini götürdü. BTC yeniden 45.500$ dolar seviyesini geçmeyi deneyebilir.

Şimdi, günlük grafiğe bakıldığında, BTC çok önemli bir destek-direnç seviyesi olduğu için 42.000 dolar civarında bir dirençle karşılaşabilir.

Bitcoin fiyatı için yükseliş görünümümüzün ilk olumlu işareti, kritik 50 günlük Üstel Hareketli Ortalamanın (EMA) 41,157,18 $ seviyesinden geçişidir. Daha önce 4 Mart’ta gerçekleşmesine rağmen BTC kazanımlarını sürdürememişti.

Bitcoin boğaları ve göstergeler

RSI, Günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI), 21 Şubat fiyatının yatay hareket etmeye devam etmesinden bu yana yükseliş sapması veriyor. Bu da Bitcoin boğaları için bir farkındalık oluşturabilir. Diğer göstergelerde ise;

MACD: Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı orta çizginin üzerinde çekim yapmak için çaba gösteriyor.

OBV: Bakiye Hacmi göstergesi yükselir, fiyat sıçradıkça talebin varlığını gösteriyor.

Alternatif olarak, 50 günlük EMA’nın altındaki bir kayma ile birlikte düşüş hissiyatındaki bir değişiklik, mevcut ralli hakkında şüphe oluşturabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin