featured

Bitcoin boğaları güçlenerek geri döndü! Yeni bir yükseliş çok yakın olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in son rallisi, yatırımcılar arasındaki genel hissiyatı iyileştirdi. Bu manzara değişikliği, bir boğa piyasasının işaretlerinin ortaya çıkmaya başlamasıyla sektörde olumlu bir ivme yarattı.

BTC günlük grafik analizi

25,000 dolarlık fiyat bölgesi, son sekiz aydır Bitcoin’in önündeki en önemli engel oldu. Son zamanlarda, fiyat bu seviyeyi aşmaya çalıştı ve başarısız oldu. Bu da bir konsolidasyon ve düzeltme aşamalarına neden oldu.

Bununla birlikte bir dalgalanmadan sonra, genellikle geri çekilmelerin oluşumuyla aynı anda gerçekleşen rallinin devamı için bir düzeltme aşaması gereklidir.

Bitcoin grafik

Bu nedenle son düşüş, kırılan trend çizgisine doğru bir geri çekilme oluşturmak için bir düzeltme aşaması olarak kabul edilebilir. Bu, aşırı hareketlenen vadeli işlem piyasasındaki pozisyonları temizler ve başka bir yükseliş başlatır.

Bununla birlikte, şu anda 20,300 dolar ve 21,000 dolar seviyeleri birincil destek noktalarıdır ve son düşüş için bir sonraki hedef olabilirler.

BTC 4 saatlik grafik analizi

4 saatlik zaman diliminde fiyat, 25,000 dolarda bulunan önemli bir direnç noktasından reddedildikten ve 22,300 dolardaki küçük destek noktasının altında satış durdurma emirlerini aldıktan sonra hafif bir düşüş başlattı.

Tipik olarak fiyat, yükselmeye devam etmeden önce düzeltme aşamalarında destek noktalarının altında satış durdurma emirlerini alma eğilimindedir.

Ayrıca, son düşüşün ardından fiyat, 21,000 dolardaki destek noktasından ve 0,382 (21,604 dolar) ile 0,5 (20,785 dolar) arasındaki Fibonacci’nin seviyelerinden oluşan önemli bir destek bölgesine ulaştı.

Sonuç olarak, Bitcoin önemli bir destekle karşı karşıya ve önümüzdeki günlerde başka bir yükseliş hareketi başlatacak gibi görünüyor.

BTC zincir üstü analiz

Bitcoin’in son fiyat rallisi, birçok yatırımcıyı ayı piyasasının nihayet bittiğine inandırdı. Son birkaç aydır sular altında kalan sahipler yeniden kâr elde etti. Ancak, bu artış ayı piyasası sırasında başka bir boğa tuzağı olabileceğinden, hâlâ bazı uyarı işaretleri var.

Bu grafik, son altı ayda BTC satın alan yatırımcıların gerçekleştirdiği kâr oranını ölçen kısa vadeli sahiplerin SOPR metriğini göstermektedir. Birin altındaki değerler kayıpları, birin üzerindeki değerler ise elde edilen kârları ifade eder.

Son birkaç haftadaki rallinin ardından, daha düşük ortalama fiyatlarla Bitcoin biriktiren kısa vadeli sahipleri kârlarını realize ettiler.

Kâr elde etme mutlaka negatif bir işaret olmasa da, bu metrik daha önce tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69,000 dolarda görülen değerlere ulaştı. Bu satış baskısı talebi karşılamazsa düzeltme devam edebilir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin