bitcoin balina
Bitcoin Balina Topluluğu büyümeye devam ediyor

Bitcoin boğa koşusunun gerçek katalizörü ortaya çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMetrics, son boğa koşusunun arkasında tek bir yatırımcının olduğunu belirtti. Bu yatırımcı, HitBTC ile başlayan birden fazla borsada birkaç işlem gerçekleştirdi. Bu işlemler sonucunda Bitcoin ve kripto para fiyatları arttı.

Bitcoin boğa koşusunun arkasındaki sebep bulundu!

Son boğa koşusunun arkasındaki sebebi bulmak için birçok teori ortaya kondu ve kripto analitik firması CoinMetrics bunun doğru yanıtını bulduğunu söylüyor. Onlara göre, boğa koşusu “aktör” olarak adlandırdıkları tek bir yatırımcıdan kaynaklandı. Bu aktörün işlemleri yapması saat 4:30’da UTC’de başladı ve bir saat devam etti. 

CoinMetrics, bu işlemlerin HitBTC’de başladığına inanıyor, ancak şirket “HitBTC’de yıkama işlemlerini ekarte edemeyeceğimizi” kabul etti. Yatırımcı, likiditenin fiyatlar üzerinde olası en büyük etkiye sahip olması için en düşük olduğu zamanlarda, birçok borsada işlem yaptı. CoinMetrics konuya yönelik şunları söyledi:

Her ne kadar kesin olarak bilinmese de bu tür işlemler, stop loss’ları tetiklemek ve marj pozisyonlarının ve kısa vadeli pozisyonların tasfiyesi yoluyla kısa bir sıkmaya zorlamak için tasarlandı. Bitcoin boğa koşusu hakkındaki teorimiz, tek bir aktörün fiyat etkisini en üst düzeye çıkaracak şekilde piyasada işlem yaptığı yönünde. Fiyattaki hareket, küresel likiditenin asgari olduğu bir zaman olan 04: 30’da UTC’de başladı.


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin