Bitcoin birikimi, son yedi yılın zirvesinde: İşte verilerin söyledikleri…

Bitcoin birikimi, son yedi yılın zirvesinde: İşte verilerin söyledikleri…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Bitcoin birikiminde paylaşılan veriler çok yıllı tabanı orataya çıkarıyor. Düşüşün fazla olması nedeniyle dip arayan yatırımcı, alım seçeneğini kullanıyor. 20 bin doların altında kalan BTC, çoğunlukla fırsat gibi geliyor.

On-chain içgörü firması CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju’ya göre, Bitcoin ile ilgili  ayı piyasasını gösteren bir metrik paylaştı. Bu metrik içinde Bitcoin birikimi dikkat çekiyor. Ju , Twitter’da BTC’nin birikim seviyesinin yedi yılın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirerek şunları yazdı:

“6 aylıktan fazla Bitcoin’ler artık gerçekleşen sınırın %74’ünü alıyor. 2019 ve 2015’teki son diplerde sırasıyla %70 ve %77 seviyesindeydi. Bitcoin satın aldığınızı ve altı ay boyunca hiçbir şey yapmadığınızı hayal edin.”

Bitcoin birikiminde artan oran

Kripto analitik firması Glassnode ayrıca sosyal medya platformunda, 6-12 ay önce aktif olan Bitcoin arzının (bir günlük hareketli ortalamaya göre) bu hafta 6 ayın en yüksek seviyesi olan 2.311.039.946 BTC’ye ulaştığını belirtti.

Firma ayrıca 0,1 BTC tutan adreslerinin sayısının Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.832.859’a ulaştığı açıkladı. CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin birikimi hakkında en son olarak şunları söyledi:

“Altı aylıktan fazla Bitcoin’ler gerçekleşen sınırın %74’ünü alıyor. Bu da altı aylıktan fazla hareketsiz Bitcoin’lerin PnL gerçekleştirmesi açısından piyasa değerinin %74’ünü aldığı anlamına geliyor.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin