Bitcoin %22'ye varan bir ralliye mi hazırlanıyor? İşte nedeni
Bitcoin %22'ye varan bir ralliye mi hazırlanıyor? İşte nedeni

Bitcoin %22’ye varan bir ralliye mi hazırlanıyor? İşte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin geçen hafta çok az oynaklık gösterdi ve 19.200 dolar civarında sabit kaldı. 2022 yılının son çeyreğine girerken, yatırımcılar BTC’nin bir sonraki hareketini merak ediyor.

Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment’ten gelen verilere göre, 30 Eylül Cuma günü 32.000’den fazla Bitcoin borsalardan ayrıldı. Aynı zamanda, son üç ay içinde borsalardan çıkan en yüksek kripto para sayısı. Bu, Bitcoin’deki ticaret güveninin pozitife döndüğünü gösteriyor. Tarihsel olarak, 4. çeyrek Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasası için kazançlarla geçti. Santiment raporunda şunlar belirtiliyor:

“Bitcoin, 30 Eylül’de 34.723 kripto paranın borsalardan ayrıldığını gördü ve bu da 4. çeyreğe doğru yatırımcı güveninin arttığına işaret ediyor. En son bu kadar BTC, 17 Haziran tarihinde borsalardan ayrıldı ve takip eden 4 hafta içinde Bitcoin’in fiyatı %22 arttı.”

Öte yandan Bitcoin, diğer altcoinlere kıyasla bir kez daha kripto güvenli liman olarak ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Santiment, Bitcoin’in işlem hacimlerinin Haziran ortasından bu yana istikrarlı bir şekilde arttığını bildirdi. Bununla birlikte, diğer en iyi altcoinlerin işlem hacmi düşüşte.

Santiment, yatırımcıların ilgisinin Bitcoin gibi göreceli güvenli varlıklara dönmeye başladığını söylerken, piyasanın geri kalanının daha az alım satım ilgisine sahip olduğunu belirtti.

Bitcoin için 19.000 dolar seviyesi hayati destek!

Bitcoin 19.000 dolar seviyelerinin üzerinde kalmaya devam ederken, bu seviyeden güçlü birikimler geliyor. IntoTheBlock’tan alınan verilere göre, 1.21 milyondan fazla adres 688.000 BTC satın aldı. Kripto analisti Ali Martinez şöyle açıklıyor:

“BTC bu seviyede tutunamazsa, fiyatları 16.000 dolara veya daha düşük bir seviyeye gönderecek bir satış gerçekleşebilir.”

Aynı zamanda, Bitcoin türevleri piyasası güç gösteriyor. Tüm açık BTC vadeli işlem pozisyonlarının yaklaşık 2/3’ü uzun süredir devam ediyor.

Ancak, Bitcoin’in S&P 500 ile güçlü bir korelasyon göstermeye devam ettiğini unutmamak gerekir. ABD hisse senedi piyasası daha fazla düşüş işaretleri gösteriyorsa, Bitcoin’de daha fazla fiyat düzeltme olasılığı var.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin