Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi’nden kritik Bitcoin ve kripto para yorumu
Bitcoin bilgisini ölçen anket Rusya'da yapıldı.

Bitcoin bilgisini ölçen anket Rusya’da yapıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’da yapılan Bitcoin bilgisini ölçen anket, katılanların yarısından fazlasının Bitcoin’den haberdar olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, Ruslar çoğunlukla kripto paraları satın almak konusunda isteksiz davranıyorlar.

Araştırmaya katılan 1.200 katılımcının %56’sı Bitcoin’ten haberdardı, %13’ü bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olduklarını ve %14’ü de yalnızca bir yerden kelimeyi duyduklarını belirtti.

Bitcoin bilgisini ölçen anket sonuçlarında genç etkisi

Bitcoin hakkındaki farkındalık, genç katılımcılar arasında şaşırtıcı derecede daha güçlü oldu. 18-24 yaş grubundaki kişilerin %75’i olumlu yanıt verdi.

İlginçtir ki, Bitcoin hakkında bilgi sahibi olan Rusların sadece %9’u gelecekte kripto paraları elde edebileceklerini söylüyor. Ancak %67’lik kısım kârsız olduğunu düşündükleri için satın almakta isteksiz davranıyor.

Anket, Rusların kripto para yatırımlarına isteksiz olmalarının nedeni olarak düşük farkındalığa dikkat çekiyor.

Anketi yapan Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin(VCIOM) yöneticisi konu hakkında şunları söylüyor:

“Profesyonel yatırımcıların şu kuralları vardır; Bir şey, ev hanımları için TV programlarında tartışılıyorsa, yakında çökecektir. Bitcoin hızla bu statüye yaklaşıyor. Vatandaşlarımı kripto para oyunu konusunda uyarmak için fırsattan istifade etmek isterim. Temel sorun, sözde ‘nihai talep’ bulunmamasıdır. Resmi parayla en azından verdiği hükümete vergiler ödeyebilirsiniz. Kendi para birimini kabul etmek mecburidir. Kripto para birimlerinde kimse ödemeyi kabul etmekle yükümlü değildir.”

Ancak anketin kendisi, Rusların geleceğini çevreleyen kötümserlik yüzünden Bitcoin’i satın almak için suskun olduğu fikrine ters düşecek gibi görünüyor.

Sorulan tüm katılımcıların %27’si, Bitcoin’e erişimin belirli kişilerle sınırlı olduğunu düşünürken %34’ü bunu kimsenin alabileceğini düşünmüyor. %16, Rusya’da Bitcoin alımlarının yasaklandığını söylüyor.

Rusya’nın kripto para birimi pazarına vergi koyma ve düzenleme girişimlerinin yanı sıra, ülkede Bitcoin’in satın alınması ve bulundurulmasının yasaklanması için herhangi bir adım atılmadı.

VCIOM’un kendisi, bilgi eksikliğinin, Rus halkının kripto para dünyasıyla ilgili çok farklı görüşlerini kısmen açıklayabileceğini itiraf ediyor. Ancak, halkın Bitcoin’in varlığı konusunda nispeten güçlü bir farkındalığa sahip oldukları inkar edilemez.

Cyrptovest

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin