Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.
Dolaşımdaki Bitcoin arzının çoğu hareketsiz duruyor.

Bitcoin baskınlığı yüzde 66’ya geriledi: Bitcoin fiyatı ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto para birimi Bitcoin, pazar baskınlığında yılın bir önceki çeyreğine göre yüzde 5 geriledi %66’yı gördü. Bitcoin fiyatı da bir süredir bu düşüşle paralel bir çöküşün içinde.

Piyasa egemenliğiyle beraber Bitcoin’in ABD doları karşısında da kayda değer kayıplar yaşadığı görülüyor. Analistler ve bazı uzman trader’lar, 8 bin dolar desteğini kıran Bitcoin’in 6 bin dolar seviyelerine dek inebileceği görüşünde.

Haberin yazılma anında Bitcoin fiyatı 7 bin 981 dolar.

Piyasa baskınlığı yüzde 5 geriledi

Bitcoin, yılın üçüncü çeyreğinde yüksek pazar payıyla dikkat çekiyordu. Temmuz ve eylül ayları arasında kripto para, piyasa hakimiyetinde %71’e ulaşmıştı.

Temmuz ayındaki boğa piyasasında fiyatını 13.400 dolara taşıyan BTC, ardından satış baskısına boyun eğerek kritik pozisyonların altına düştü. 10 bin dolar psikolojik seviyesinde de destek yaratamayan Bitcoin pazar kaybında da hatrı sayılır düşüşler kaydetmeye başladı.

Şu anda Bitcoin %66 pazar hakimiyetine sahip. Bu rakam üçüncü çeyrekteki %71,2’lik istatistikten bu yana %5’lik bir kaybı işaret ediyor.

Ayrıca lider kripto para şu anda 7.981 dolardan el değiştiriyor. Mevcut durumda Bitcoin, 6 Ağustos 2019’da görülen 12,276 dolarlık fiyatla karşılaştırıldığında, dolar karşısında %18 civarında değer kaybetti.

Bitcoin piyasa hakimiyeti grafiği (Kaynak: Coinmarketcap)
Bitcoin piyasa hakimiyeti grafiği (Kaynak: Coinmarketcap)

Bitcoin fiyatı düşüşte

Son 24 saat içinde Bitcoin 8 bin dolarlık bölgenin üzerinde bir yer tutmaya çalıştı ama satış baskısını kaybetti ve bu seviyenin altına düştü.

Bitcoin fiyatı (Kaynak: Trading View)
Bitcoin fiyatı (Kaynak: Trading View)

Öte yandan, altcoin’ler BTC’den daha iyi durumda görünüyor. Dün 171 dolara düşen ETH, hızla toparlanmaya başladı ve bugün 175 doları yeniden yakaladı ve haberin yazılma anında 174,33 dolar seviyesinde işlem görüyor.

XRP dün 0.3 doları aştı ancak pozisyonunu uzun süre koruyamadı ve birkaç saat içinde 0,28 dolara düştü. Bugün XRP yeniden 0,3 dolarlık direnci aşmaya çalışıyor ve şu an 0,297 dolar seviyesinde işlem görüyor.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin