Bitcoin balinası hareketlendi: 104 milyon dolar “komik” bir ücrete taşındı!
Bitcoin balinası hareketlendi: 104 milyon dolar “komik” bir ücrete taşındı!

Bitcoin balinası hareketlendi: 104 milyon dolar “komik” bir ücrete taşındı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve diğer birçok dijital para birimi, büyük miktarlarda transfer yaparken kullanım kolaylığı ile geleneksel ödeme sistemlerine karşı avantaj sağlıyor. Ayrıca kripto para birimleriyle yapılan işlemler diğer geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha ucuza mal oluyor. Son olarak bir Bitcoin balinası, 104 milyon dolarlık transferi yalnızca 8 dolar karşılığında gerçekleştirdi.

Bitcoin balinası 104 milyon doları 8 dolar komisyonla taşıdı

Kripto para işlem izleyicisi Whale Alert tarafından aktarılan bilgiye göre, bugün TSİ 12.30’da yaklaşık 7.748 Bitcoin transfer edildi. İşlem sırasında, taşınan toplam kripto para birimleri yaklaşık 104 milyon dolara tekabül ediyordu. Bitcoin ağ gezgini Blockchain.com’dan alınan verilere göre Bitcoin balina işleminin 655208 numaralı blokta yer aldığı tespit edildi.

İşlemin ilginç kısmı, Bitcoin balinasının işlemi tamamlamak için ödemek zorunda kaldığı 0.00064578 BTC (yaklaşık 8 dolar) tutarındaki ücret. Böylece 104 milyon dolarlık işlem, 10 dolardan daha düşük bir ücretle sağlanmış oldu. Tartışmasız, böyle bir miktardaki bir işlemin geleneksel bir ödeme sistemiyle işlenmesi için çok daha fazla ücret ödenmesi gerekirdi.

Mevsimsel göç hash oranını düşürdü

Son zamanlarda Bitcoin ağındaki tıkanıklık sebebiyle olmasa da balina işlemlerinin daha düşük bir ücret gerektirdiğini söyleyebiliriz. Son zamanlarda Bitcoin ağının hash oranı, Çin’deki madencilerin mevsimsel göçü sebebiyle düşüşe geçti. Sonuç olarak bloktaki işlemleri onaylamak ve haritalamak için ağda daha az bilgi işlem gücü bulunuyor.

Mempool’daki onaylanmamış Bitcoin işlemlerinin sayısı da artışta. Bu nedenle, çoğu Bitcoin kullanıcısı, işlemlerinin onaylanmasını hızlandırmak için daha fazla ücret ödemek zorunda kalıyor. Bugün Bitcoin madencilik zorluğu, tarihin en büyük ikinci negatif ayarlamasını yaşadı.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin