featured

Bitcoin balinalarının sayısının artmasına rağmen ters giden şey ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, hâlâ 19,000 dolar civarında işlem görürken Santiment’ten gelen yeni veriler sürükleyici bir balina hareketini ortaya çıkardı. Blockchain analiz platformuna göre, 10 ila 100 adet BTC tutan adreslerin sayısı ve 10,000 ila 100,000 adet BTC token’ı tutan adreslerin sayısı, Şubat 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu yazı itibariyle, 10 ila 100 adet BTC arasında tutan adreslerin sayısı 135,000 olarak kaydedildi. 2022’de şimdiye kadar, genel kripto para piyasasındaki uzun süreli düşüşe rağmen bu oran %3 oranında bir artış yaşadı.

10,000 ila 100,000 BTC arasında tutan adreslere gelince, bu yazının yazıldığı sırada toplam 97 adres var. Son on ayda bu da %13 oranında arttı. Santiment’e göre, bu sayılar artmaya devam ettiği sürece bir fayda görülmeli.

Bitcoin balina

İlginç bir şekilde, Bitcoin balina varlıklarındaki artışa rağmen, şu anda BTC’nin toplam arzının 2019’dan bu yana en düşük yüzdesine sahipler. Santiment’ten alınan verilere göre, bu yatırımcı grubu şu anda BTC’nin toplam arzının %45,59’unu elinde tutuyor. Sene başında bu oran %48,54 seviyesindeydi.

BTC’nin balinaları tarafından tutulan toplam arz yüzdesi 3 yılın en düşük seviyesine düşerken, küçük ila orta büyüklükteki adresler (0,1 ila 10 BTC tutan) şu anda kripto para biriminin mevcut arzının %15,9’u ile tüm zamanların en yüksek seviyesine sahip.

Yatırımcılar artan volatiliteye hazırlanıyor

Glassnode yeni bir raporda, Bitcoin piyasasında birkaç haftalık sakinliğin ardından volatilitenin yeniden ortaya çıkmaya başladığını tespit etti. Ek olarak, CryptoQuant analisti caueconomy, Coinbase Pro’da yüksek hacimli ticaret tespit etti. Ayrıca kurumsal yatırımcıların Bitcoin piyasasında “yüksek oynaklık” beklediğini belirtti.

Caueconomy’ye göre, 18 Ekim’deki işlem seansının erken saatlerinde, Coinbase Pro’ya yaklaşık 50,000 adet BTC taşındı.

Sonuç olarak, kripto para borsası 8,600 BTC girişi ve 48,000 BTC çıkışı kaydetti. Bu da borsa rezervlerinden 39,000 BTC daha az net akışa neden oldu.

O sabah Coinbase Pro’da dolaşan BTC miktarı 700 milyon doları buldu. Caueconomy’ye göre, rakamlar perakende faaliyeti ile örtüşmüyor. Kurumsal yatırımcıların “yüksek oynaklık beklediklerini veya buna neden olmaya hazırlandıklarını” gösterebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin