Bitcoin balina sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!
Bitcoin balina sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı!

Bitcoin balinalarının sayısı artarken etkileri azalıyor: Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain veri analiz firması Glassnode, balinaların son dönemdeki aktivitesini analiz eden ve azalan etkilerinin kaynağını araştıran bir rapor yayımladı. Rapor, balinaların gücünü Bitcoin açısından tahmin etmeye, bireysel aktiviteyi analiz etmeye ve balinaların genel davranışları ile ilgili bilgileri bulmaya çalıştı.

2016’dan bu yana ilk kez, en az 1.000 BTC sahibi kişiler olarak tanımlanan balinaların sayısında bir artış görülüyor. Ancak beklentilerin aksine, eskiden olduğu kadar etkili değiller.

Bitcoin balina sayısı artıyor ancak balinalar fakirleşiyor

O zamanlar pazar kapitülasyonu sürekli artarken servetlerinde yükseliş görülen balinalar, daha az sayıdaydı. Bugünlerde benzer bir artış trendi görülmesine rağmen 2017’deki manzaradan çok daha fakir bir balina topluluğu var. Bireysel bazda her geçen gün daha az sayıda BTC depolanıyor.

Borsalardaki BTC miktarında düşüş artan balina sayısına denk geldiği için aşağıdaki grafikte gösterilen duruma yol açtı.

Balinalar ayrıca fiyatın bir günde yüzde 50’ye yakın düştüğü Kara Perşembe’den sonra da borsalardan çok daha hızlı çekildi.

Peki bu değişimi ne tetikledi? Bazı balinalar, özel cüzdanlara geçmeyi tercih etti zira borsalardan daha güvenli olduklarını düşünüyorlardı. Diğerleri ise mevcut piyasa düşüş hareketinin ve muhtemelen bir sonraki yükseliş eğiliminin nedeni olduğu düşünülen risk sermayesi fonlarına gitti.

Genel olarak balinalar arasında huzursuzluk olduğu sürece, büyük kripto paraların fiyatı huzurlu bir manzaraya bürünemeyecek. Ancak neyse ki bugünlerde tüm büyük balinaların aktivitesini izlemek mümkün. Bu da bir adım önde görünmek ve BTC’nin yakın gelecekte nasıl davranacağına dair tahminler yapmak için gerekli fikirleri sağlıyor.

Bu arada S&P 500’ün yeni bir rekor yolunda olduğu iddia edildi. Bitcoin fiyatı üzerindeki olası etkilerini merak ediyorsanız buradaki haberimizi ziyaret edebilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin