Bitcoin balinası Bloomberg'e BTC'nin geleceğine dair öngörülerini anlattı!
Bitcoin balinası Bloomberg'e BTC'nin geleceğine dair öngörülerini anlattı!

Bitcoin balinalarından devasa hamleler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Toplam 237 milyon ABD doları değerindeki 22.923 BTC balinalar tarafından taşındı. Bitcoin işlemlerinin bir kripto Ponzi planına bağlanabileceği düşünülüyor.

22.923 Bitcoin balinalar tarafından taşındı

Kripto balina gözlemcileri, cumartesi günü tam olarak aynı anda bilinmeyen cüzdanlar arasında büyük hareketler keşfetti:

Ponzi planı devrede: Bitcoin’ler piyasaya sürülüyor

Whale Alert’a göre, işlemlerin Güney Kore’de 2018 yılında oluşturulan ve yatırımcılarına yüksek verim getirisi vaat eden bir platform olan PlusToken’den gelmesi muhtemel. Platformun bir ay önce patladığı ve yatırımcıları ortada bıraktığı bildiriliyor. Blockchain araştırmacıları Bitcoin’e dönüştürülen PlusToken yatırımlarını izlemeye çalışırken, iddia edilen Ponzi planının kripto tarihindeki en büyük kripto dolandırıcılıklarınan biri olduğu bildiriliyor.

Kripto suçuyla ilgili en son raporunda Ciphertrace, PlusToken’deki yatırımcıların, uygulaması ve borsası çevrimdışı olunca tahmini 2,9 milyar dolar kaybettiğini söyledi. Çin’deki polis, aldatmacaya katılmakla suçlanan altı kişiyi tutukladı. Tutuklamalara rağmen, bazı kripto analistleri PlusToken’e bağlı büyük miktarda Bitcoin’in hareket halinde olduğuna inanıyor. Peckshield ve Chainalysis gibi araştırmacı şirketler, PlusToken’deki BTC’yi takip ediyor. Primitive Ventures kurucu ortağı Dovei Wang, dolandırıcılık iddiasıyla ilgileniyor. Çin’deki yatırımcılar, PlusToken’in BTC’sinin bir kısmının spot borsalara aktarıldığına inandığını söylüyor.

Sid Shekhar: “Bu adreslerden hiçbirinin borsa sahibi olduğu görünmüyor.”

Primitive Ventures kurucu ortağı Dovei Wang, şu açıklamayı yaptı:

Kaçırılmaya devam eden kilit suçlu şüphelileri olduğunu, fonların akışının ve hareketlerinin belirsiz olduğunu ve halen konuya yönelik daha fazla araştırılma yapıldığını tespit ettik.

Bununla birlikte, Londra merkezli TokenAnalyst’in kurucu ortağı olan Sid Shekhar, Bloomberg’e  PlusToken tarafından kontrol edilen kriptoların pek çoğunun açık pazarda satılabileceği borsalara yöneldiğini söyledi:

Bu adreslerden hiçbirinin borsa sahibi olduğu görünmüyor. Böylece bu konu için aydınlatıcı oldu. Yüzlerce kripto parayı bir noktada takas ettiklerini görmek için bunu takip ediyor olacağız.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin