Bitcoin balinaları son iki yılın rekorunu kırdı! Halving’den beklenti büyük
Bitcoin balinaları son iki yılın rekorunu kırdı! Halving’den beklenti büyük

Bitcoin balinaları son iki yılın rekorunu kırdı! Halving’den beklenti büyük

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çok büyük miktarda Bitcoin tutan kişi sayısının 2018 beri en yüksek seviyeye ulaştığı öğrenildi. Bitcoin balinaları tarafından izlenen bu eğilim 2016’da yaşanan halving etkinliğinde de gözlemlenmişti.

9 Nisan tarihinde Glassnode tarafından yayımlanan Week On-Chain raporuna göre büyük Bitcoin yatırımcılarının mevcut sayısı, 2016’nın başlarına çok benziyor. Bitcoin halving’e 30 gün kala en az 1000 BTC’ye sahip kişi sayısı 1.850’ye yaklaştı. 2016’nın ikinci çeyreğinin başında söz konusu sayı neredeyse bire bir aynıydı.

Bitcoin balinaları halving etkinliğini bekliyor

İki BTC halving döngüsündeki benzerlik balinaların piyasayı iyi bildiğini gösteriyor.

Glassnode şöyle özetledi:

Bu eğilim, belirsiz bir piyasa ortamına rağmen, balinaların şu an BTC biriktirmek için iyi bir zaman olduğuna emin olduğunu gösteriyor. Balinalar büyümeye inanıyor.

Ortaya çıkan bu balina eğilimi, geleceğe olan inançlarını teyit ediyor gibi görünüyor. Son günlerde 7 bin doların üstünde mücadele veren ve tüm piyasayla birlikte olumlu sinyaller gösteren BTC, 7.500 dolar hedefine ulaşmayı başaramadı ve bu haberin yazıldığı esnada 6.930 dolardan işlem görüyor.

Bu arada biriken tek şey Bitcoin balinaları değil. Geçen ay, Glassnode en az 1 BTC bakiyeye sahip cüzdan sayısının da yeni bir zirve gördüğünü kaydetmişti.

cointelegraph

Anket: Önümüzdeki üç ay içinde Bitcoin fiyatı artacak mı?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin