İki farklı Bitcoin balinasında işlem hacmi 1,2 milyar doları aştı
İki farklı Bitcoin balinasında işlem hacmi 1,2 milyar doları aştı

Bitcoin balinaları son iki yılın rekorunu kırdı! Fiyat yükselecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ortaya çıkan son verilere göre “Bitcoin balinaları” olarak da bilinen büyük alıcıların sayısı geçen hafta çok yüksek bir seviyeye ulaştı. Bu alıcıların son birkaç aydır BTC biriktirme moduna geçtiği ifade edildi.

Bitcoin balinaları BTC’nin geleceği konusunda iyimser

Makro bir bakış açısıyla bu veriler yatırımcılara önemli bir umut sunuyor. Zira elde edilen istatistikler kripto para biriminin en önemli yatırımcı gruplarından birinin, BTC’nin geleceği konusunda son derece iyimser olduğunu ortaya koyuyor.

Bu uzun vadede yükselişi tetikleyebilir ancak Bitcoin’in son birkaç aydır teknik zayıflık belirtileri gösterdiği gerçeğini unutmamak gerekiyor.

12 Mart’taki düşüş kripto para piyasalarını derinden sarstı ve perakende yatırımcılar arasında yaygın kapitülasyona yol açarken kripto marj yatırımcılarının da büyük çoğunluğunu piyasadan çekti. Bitcoin balinaları söz konusu olayı takip eden süreçte hızlı bir şekilde BTC biriktirmeye başladı.

Blockchain analiz platformu Glassnode, Bitcoin balinaları sayısının bir hafta önce 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor.

BTC balinaları sayısı artmaya devam ediyor ve 2 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Birikim aşamasında bu kadarını en son gördüğümüzde yıl 2016 idi. Son Bitcoin halving ile de karşılaştırdığımızda bu hayli ilginç bir durum.

Biriken balinalar ve Bitcoin arasında kayda değer fiyat artışları gören tarihsel bir korelasyon olmasına rağmen, BTC’nin sürdürülebilir bir yukarı yönlü harekete başlamadan önce olumsuz bir seyir izlemesi son derece olası.

Yukarıda bahsedilen verilere istinaden, kripto analisti Cole Garner tırmanan balina sayısının “büyük resimde” yükselişi işaret ettiğini ancak BTC’nin kısa vadede 4.800 ila 5.600 dolara düşmesine engel olamayacağını söyledi.

Bu büyük bir yükseliş resmi ancak önce düşükler yeniden test edilebilir. Ben 5.600 dolardan 4.800 dolara kadar bir alıcıyım.

Keskin fiyat düşüşlerini yoğun balina satın alımları izlediği için bir sonraki potansiyel düşüşün daha yüksek bir birikim oranına yol açacağı düşünülüyor. Bu sürecin ardından Bitcoin’in uzun vadeli pozitif görünümü daha da kuvvetlenebilir.

cryptoslate

Ünlü yatırımcılardan halving öncesi için dikkat çeken Bitcoin tahminleri


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin