featured

Bitcoin balinaları satış yapmaya devam ederken, fiyat hâlâ baskı altında!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, son 24 saatte %2’nin üzerinde bir artış kaydetti. Ancak zincir içi veriler balinaların hâlâ BTC token’larını sattığını gösteriyor.

Bitcoin, %2’lik yükselişi ile bir yukarı yönlü hareket başlattı. O zamandan beri fiyat, 17,000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Ancak, balinaların şu anda çok da destekçi oldukları söylenemez.

BTC fiyatı hâlâ baskı altında

Balina tutma ve harcama davranışları, bir Bitcoin pazar döngüsünü kolayca belirlemeye yardımcı olabilir. UTXO Değer Bantları Metrik’i, BTC fiyatlarındaki artış eğiliminin genellikle büyük sahipler tarafından yapılan token birikimi ile ilişkili olduğunu gösterir.

Ancak zincir üstü veriler, balinaların Haziran 2022’den bu yana BTC token’larını azaltmaya devam ettiğini gösteriyor. Terra-LUNA krizinden sonra, Bitcoin balinaları yaklaşık 367,000 token sattı. Ayrıca, piyasa liderinin fiyatı Haziran ayından bu yana sürekli olarak düşüyor. Bu nedenle, BTC balinaları hâlâ token’larını satıyor. Bu da fiyatı baskı altında tutuyor.

Bitcoin balina grafik

Yatırımcılar, bir Bitcoin rallisini doğrulamak için balinaların hareketlerini takip edebilir.

Zincir üstü veriler, 1,000 ila 10,000 adet BTC token’ına sahip balinaların, Kasım ayına kadar madenci teslim aşamasında varlıklarını tasfiye etmeye devam ettiğini gösteriyor. Aslında, balinalar Bitcoin biriktirmeye başladı. Ancak kripto borsası FTX’in çöküşü nedeniyle long pozisyonlar tasfiye edildi.

Sürekli yükselen bir fiyat eğilimine tipik olarak BTC tutan balinalar eşlik eder. Bununla birlikte, Haziran ayından bu yana Bitcoin satışlarının neredeyse %80’i balinalardan geldi. Bu nedenle, piyasadaki düşüş döngüsünün kırılması balinaların yeniden geri dönmesiyle gerçek olabilir.

Madenci kapitülasyonu fiyatı düşürüyor

Bitcoin fiyatı için belirsizlik hâlâ devam ederken, zincir üstü veriler piyasa liderinin fiyatının 12,800 dolara kadar düşebileceğini tahmin ediyor.  Michael van de Poppe ve Jordan Belfort gibi analistler, BTC fiyatının 18,000 doları kırması durumunda toparlanabileceğine inanıyor. Ayrıca, 16,500 dolarda bulunan destek noktasının da oldukça kritik olduğunu ekliyorlar.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada son 24 saatte elde ettiği %2’lik artışıyla birlikte 17,208 dolar civarında işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin