Bitcoin balinaları hareketlendi – Coinbase’den çekilen bu miktar heyecanlandırdı
Bitcoin balinaları hareketlendi – Coinbase’den çekilen bu miktar heyecanlandırdı

Bitcoin balinaları: Nedir ve kripto para fiyatını nasıl etkiliyorlar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Investopedia’ya göre bitcoin balinaları, büyük miktarlarda bitcoin tutan bireyleri veya varlıkları ifade eden bir terimdir. Pazarın % 40’ına sahip yaklaşık 1000 kişi bu sınıfa giriyor.

Balinalar, para birimi değerlemelerini değiştirme potansiyeline sahip ve son haftalardaki bitcoin dalgalanmaları göz önüne alındığında, giderek daha fazla dikkat çekiyorlar.

Telegraph Cuma günü, endüstri verilerine göre, tüm Bitcoin’in yaklaşık % 13’ünün veya yaklaşık 80 milyar doların 100’den fazla bireysel hesapta bulunduğunu bildirdi. Tüm bitcoin’in en yüksek % 40’ının (yaklaşık 240 milyar dolar) toplamda kabaca 100 milyon hesaptan 2.500’ün biraz altında hesapta tutulduğunu ekledi.

Bitcoin balinaları fiyatı nasıl etkiler?

CoinDesk’e göre 1.000’den fazla bitcoin tutan adres sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.334 adresten oluşuyor.

The Sun, bu tür balinalar tarafından yapılan tek tek alım satımların bitcoin fiyatında büyük değişikliklere yol açabileceğini ve daha küçük yatırımcıların hareketlerini bastırabileceğini bildirdi.

Bitcoin, 8 Ocak’ta 41.973 dolarla rekor bir yüksekliğe ulaştı. Ancak Cuma günü Insider, kripto para biriminin Eylül ayından bu yana en büyük haftalık fiyat düşüşü için yolda olduğunu bildirdi. Cumartesi sabahı yaklaşık 32.170 dolara yükseldi ve pazartesiden bu yana yaklaşık % 10 düştü.

Kasım ayında CoinDesk, kripto para yükselirken balinaların fiyatları nasıl etkileyebildiğine dair olası bir açıklama sağlamak için kripto borsası OKEx’ten gelen verileri inceledi. Raporda, “Bu bitcoin yükselişi sırasında, kurumlar ve balinalar düşüşler satın alabildiler ve çoğu zaman fiyatlar yükseldiğinde satış yaptılar. Bu, bireysel yatırımcıların çoğunun ralliyi kovalamak için çabalamasına neden oldu” dedi.

Attack of the 50 Foot Blockchain’in yazarı ve bilinen bir kripto eleştirmeni David Gerard, The Telegraph raporunda şu sözleriyle alıntılanmıştı: “Büyük oyuncular fiyatı kolayca değiştirebilir” çünkü Bitcoin ticaret piyasası çok zayıf … Bunlardan herhangi biri onu çökertebilir. ”

Ticaret için çok fazla mevcut hacim olmadığını söyledi ve düzenlenmiş piyasalarda olmayacak her türlü “ticaret kurnazlığı” olduğunu da sözlerine ekledi.

Bitcoin için gelecekte neler var?

Salı günü, Biden’in hazine sekreteri Janet Yellen için yaptığı seçim, milletvekillerinin Bitcoin gibi kripto para birimlerini çoğunlukla yasadışı faaliyetler için kullanıldıkları endişeleri nedeniyle kısıtlamalarını önerdi.

Ancak, Yahoo Finance’e göre, SEC başkanı olarak kripto uzmanı Gary Gensler’ı seçtiği için bir Biden yönetimi kripto için dostça davranabilir.

Insider Perşembe günü, federal hükümetin kripto para birimine verdiği sinyallerin kafa karıştırıcı olduğunu belirten bir makale yayınladı.

Makale, Clarim Media’nın içerik sorumlusu ve FIN editörü ve yayıncısı James Ledbetter tarafından yazıldı. “ABD dijital para birimlerinin küresel gelişimine ayak uydurmak istiyorsa, Biden’in ekibi, hangilerinin menkul kıymet olarak düzenleneceği ve Bitcoin tabanlı bir ETF’nin onaylanacağı gibi bazı temel soruları net bir şekilde yanıtlamalıdır?”

Ancak bu soruların yakın zamanda yönetim tarafından cevaplanıp cevaplanmayacağı henüz belli değil.

businessinsider


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin