Dev balinalar canlandı: Milyonlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve XRP hareket etti!
Dev balinalar canlandı: Milyonlarca dolarlık Bitcoin, Ethereum ve XRP hareket etti!

Bitcoin balinaları kripto para piyasasını nasıl etkiler?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para dünyasında, token fiyatlarının iniş çıkışları, pump oluşturan ve kripto gruplarını başlatan büyük Bitcoin balinaları tarafından manipüle edilir. Çin merkezli bir Blockchain medyası olan 31°N, bu grupların operasyonlarına içsel bir bakış sağlıyor.

Büyük Bitcoin balinaları grubu

Pump ve dump şemaları (P&D), kripto para birimi sektöründe yaygındır. Takma adı altında bir Çinli kripto tutkunu olan Xiao Ye, son zamanlarda en büyük ”Bitcoin balinaları” gruplarından biri tarafından işletilen özel bir sohbet odasına girdi.

İyi organize olmuş grubun çoğunluğu ABD, Çin, Rusya ve Avrasya bölgesi olmak üzere 4 ülke ve bölgeden olmak üzere 60’tan fazla üyeye sahip. Birisi bu gruba katılmak isterse, sıkı bir KYC inceleme sürecinden geçmesi gerekiyor. Yeni gelenler ayrıca aile adresi, banka mevduatları ve aile üyelerine ait bilgiler gibi, grup operatörlerinin organizasyona ihanet ettikleri takdirde onları bulmalarına yardımcı olacak kişisel bilgiler sunmak zorunda.

Grup 2013 yılında kuruldu ve iki yıl sonra şekillenmeye başladı. Xiao Ye, üyelerinin %60’ının dominant oyuncu olarak Amerikalılarla geleneksel finans endüstrisinden geldiğini söylüyor. Genellikle her yıl iletişim kurmak için uydu telefonlarına güveniyorlar ve her tanıştıklarında milyarlarca yuanı bir araya getirebiliyorlar.

İşte Bitcoin balinalarının kullandıkları taktikler

Grup, rastgele pump şemalarının fiyatlarını %200’ün üzerine çıkarabilmesine rağmen, altcoinlerin fiyatını etkilemezler. Bu tür gruplar, EOS, BTC ve XRP gibi ana akım kripto para birimlerinin fiyatını manipüle etmek için on milyonlarca yuan tüketir. Onlar, bir pump ve dump planında yatırımcıları çekmenin bir yolu olarak, belli bir ana akım kripto paraların değerini şişirmek için bir ton para harcarlar. Genelde üç taktik benimserler.

İlk taktik: Kötü haberler ile ‘alçaktan’ satın almak

Pump ve dump şeması, bu büyük balinalar tarafından çıkarılan proje, para ile ortadan kaybolan proje veya etrafındaki iç çatışmalar gibi bir dizi olumsuz haberle başlar. Şemalar bu sahte haberleri panik satışı yapmak ve daha düşük bir fiyata kripto satın almak için kullanıyor. İstisnasız yatırımcıların psikolojisi hakkında çok şey biliyorlar. Balinalara göre, bu naif yatırımcılar gerçeği asla bilmeyecekler ve yanlış bilgi ya da düpedüz yalanlardan kolayca etkilenecekler.

İkinci taktik: İyi haberler yayınlayarak “yüksek fiyattan” satış yapmak

Kripto para piyasası bir dönüş sinyali göstermeye başladığında, bu balinalar belirli bir varlığın fiyatını yükseltmek için para aktarır. Belli bir fiyat hedefine ulaştıklarında, varlıklarını “sağlam” bir varlık olarak satın aldıklarına inanan şüpheli alıcılara satmaya başlarlar. Bazen kripto para birliği projesi ile işbirliği yapar, belli bir süre önceden hazırlanmış olan ve bir satın alma çılgınlığı yaratacak olan iyi haberleri yayınlarlar.

Üçüncü taktik: Sosyal medyayı kullanarak ters etki oluşturma

Bu grupların benimsediği üçüncü taktik, sosyal medyayı da kripto paranın fiyatını daha da artıracak şekilde birçok kanal aracılığıyla piyasa sinyallerine teşvik etmek. Daha sonra deneyimsiz trader’lar daha fazla kâr edeceğini düşünerek bu paralara yatırım yapar. Sonuçta, bu perakende yatırımcılar hype döngüsüne yakalanır ve pump şemasına düşerler.

Pump ve dump şemaları nasıl önlenir?

  • Yatırım yapmak istediğiniz herhangi bir kripto paraya ilişkin derinlemesine bir araştırma yapın.
  • Doğru kripto fiyat tahminlerini sunabileceğini iddia eden herhangi bir kimseye inanmayın.
  • Ayı piyasasında işlem sıklığını azaltın ve kripto paraların teknik konularına daha fazla odaklanın.
  • Çoğu altcoin sıfıra gidecek gibi, umut verici ana akım kriptolara para yatırma fırsatını değerlendirin.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin