Bitcoin balina faaliyetlerinde yaşan düşüş fiyatı etkileyecek mi?

Bitcoin balina faaliyetlerinde yaşanan düşüş fiyatı etkileyecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şubat ayı boyunca, Bitcoin fiyatı düşüş yaşadı. Bu, dijital varlık fiyatlarının FTX çöküşü öncesi seviyelere döndüğü oldukça yükseliş gösteren bir Ocak ayının ardından geldi. Ancak momentum, satışların sona erebileceğinin sinyalini vererek bir barikata çarpmış olabilir. Bitcoin balina faaliyetlerindeki düşüş, son olmadığı anlamına gelebilir

Santiment’in verilerine göre, Şubat ayı başlarında, 1.000 BTC’den fazla tutan cüzdanlar olan Bitcoin balinalarının sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ardından, fiyatı altı ayda ilk kez 25.000 doları aştı. Bu dijital varlık için %70’lik etkileyici bir ralli anlamına geliyor.

Artan Bitcoin balina birikimleri, arzın önemli bir bölümünü piyasadan aldıkları göz önüne alındığında, fiyatta olumlu hareketlerle birlikte geldiğinden, bu şaşırtıcı değildi. Bununla birlikte, 1.000 veya daha fazla BTC tutan balina sayısının azalmasıyla, daha fazla olumsuzluk yaşanabilir.

Bitcoin balinaları fiyatı düşürecek mi?

Santiment, Şubat ayında kaydedilen tüm zamanların en yüksek rakamı olan 2.489’dan toplam 378 cüzdanın balina statüsünü kaybetmesiyle üç yılın en düşük seviyesine düştüğünü belirtiyor. Yıllık en yüksek seviyesi olan 2.266 cüzdandan şu anda 1.000 BTC veya daha fazlasını tutan yalnızca 2.011 cüzdan var.

Bitcoin balina cüzdanlarının bakiyelerindeki düşüş, piyasadaki mevcut düşüş trendini açıklayabilir. Genellikle, yatırımcılar varlıklarını azalttığında, bu onları sattıkları anlamına gelir ve bu büyük balinaların milyonlarca dolar değerinde kripto para satmasıyla, kesinlikle piyasa üzerinde bir etkisi olacaktır. 

Rakamın bu kadar düşük olduğu 2019’da, Bitcoin fiyatının da muazzam bir şekilde mücadele ettiğini belirtmekte fayda var. Ancak aynı zamanda yatırımcılara, 2019’da boğa piyasası yeniden başlamadan önce düşük fiyatlarla madeni para biriktirme fırsatı da sundu.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin