featured

Bitcoin tutan balina adresleri artıyor! Fiyata olumlu bir etkisi olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Coinglass’ın verilerine göre, son 24 saat içinde Bitcoin likidasyonları toplam 25,30 milyon doları buldu.

Bu yazının yazıldığı sırada piyasa lideri 19,857 dolar civarında işlem görüyor. En son, boğaların piyasayı ele geçirdiği ve bir yükseliş trendi başlattığı temmuz ayında bu seviyede işlem görüyordu.

FUD, Jerome Powell’ın 19 Ağustos Cuma günü yaptığı yorumla piyasaya hâkim olduğundan beri BTC, %7 oranında değer kaybetti.

Santiment’ten alınan verilere göre BTC fiyatındaki sürekli düşüşe rağmen, önemli balina adresleri geçtiğimiz ay ellerindeki BTC token’larını artırdı.

Ancak son 30 günde 100 ila 10,000 adet arasında BTC tutan adresler 103 arttı. Bu, Bitcoin ağındaki 100 ila 10,000 adet BTC tutan adreslerin sayısını toplamda 15,847 adrese çıkardı.

Santiment’e göre, bu olumlu bir işarettir:

BTC’nin fiyatı ile 100 ila 10,000 adet BTC tutan adreslerin miktarı arasında bir korelasyon var.

Bitcoin balina

Sorulması gereken çok önemli bir soru, bunun kısa vadede BTC fiyatını yükseltmek için yeterli olup olmayacağıdır. Netlik için diğer metriklere bakalım.

30 günlük zincir analizi

Son 30 gün içinde, Bitcoin fiyatı 24,424 doları işaretledikten sonra 13 Ağustos civarında düşmeye başladı. Üç gün sonra, günlük olarak piyasa liderinin ticaretini yapan benzersiz adresler de düşmeye başladı.

Powell’ın yorumlarından bu yana BTC ağındaki günlük aktif adresler %79 oranında düşüş yaşadı. Santiment verilerine göre, son 30 gün içinde bu oran %81 oranında azaldı.

Bir varlığın günlük aktif adreslerinin geçmişteki performansı gelecekte ne bekleneceğinin göstergesi olmasa da, sürekli fiyat rallilerinin genellikle artan adres aktivitesi ile el ele gittiği bilinmektedir. Bu, ağın sağlıklı olduğu ve farklı yatırımcılar arasında hızlanan bir değer aktarımı olduğu anlamına gelir.

Bitcoin ağındaki günlük aktif adreslerdeki bu düşüş devam ederse, fiyatın kısa vadede herhangi bir önemli fiyat artışı kaydetmesi çok zor olabilir.

 

Ek olarak, bir kripto varlığı için sürdürülebilir bir fiyat rallisi, sosyal faaliyetindeki artışla yüksek oranda ilişkilidir. Bu bağlamda dikkate alınması gereken popüler bir sosyal metrik, ağırlıklı duygudur.

Bu, herhangi bir varlığa yönelik ortalama ruh hali/piyasa duyarlılığını gösterir. 30 günlük ortalamada, Bitcoin başına fiyat kademeli olarak düştüğü için piyasaya düşüş eğilimi hâkim oldu. Bu nedenle, kripto para biriminin ağırlıklı duyarlılık metriği tarafından -0.28’lik bir negatif değer kaydedildi.

Bununla birlikte, genel finansal piyasa gerilemesinin neden olduğu genel kripto piyasası düşüşüne rağmen, yatırımcılar BTC’de yükselişini sürdürüyor.

Santiment’in verilerine göre, borsalarda bulunan toplam BTC miktarı, son 30 günde Bitcoin’in toplam dolaşımdaki arzının %10,18’inden %9,07’ye düştü.

Bu devam eden düşüş, toplam talep değişmeden kalırsa BTC’nin fiyatını kısa vadede yukarı gönderebilecek bir “arz şokunu” tetikleyebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin